A kedvenc esküvői tortáim 2018-ból

Forrás: SütiBlog | 2019 február 21.

Mindig más és más okból nő a szívemhez egy-egy torta. Van, hogy azért, mert fontos nekem a személy, akinek készítem, van, hogy egy izgalmas technikát próbálhatok ki, van, hogy az esemény inspirál, amire készül, esetleg szeretem a fotót, amit lőttek róla. Íme 5 torta, a teljesség igénye nélkül, amit nagyon szerettem 2018-ban.

(Fotó: Pinewood Weddings, Török-Bognár Reni)

Wild&Free

Timi a leglazább menyasszony volt a földön, akivel eddig találkoztam, a torta kérdése azonban nagyon fontos volt neki. Rengeteget beszélgettünk róla, hogy mi az, ami tetszik neki, és mi az, ami nem. Végül annyit kért, lepjem meg! Még az esküvő reggelén sem voltam biztos benne, hogy mit fogok készíteni, végül leültem a fehérre vakolt tortával szemben és csak csináltam, ami jól esett, közben Timire gondoltam és éreztem, hogy szeretni fogja. Volt szerencsém jelen lenni, amikor meglátta a tortát és majdnem elsírtam magam, amikor ő elsírta magát. Ja… Timi a barátnőm.

Fotó: Pinewood Weddings

Egyszerű romantika

Fanni az egyik legtehetségesebb (esküvői) fotós az országban, rendkívül kifinomult ízléssel rendelkezik és az esküvőjén is minden apró részlet tökéletes volt. Remek szolgáltatói csapatot kért fel a nagy napjára, a tortát és desszerteket pedig ránk bízta. Sokszor dolgoztunk együtt korábban, ezért pontosan tudtam, hogy mi az, ami tetszeni fog neki, mégis kevés tortánál izgultam annyira, mint ennél.

Fotó: Pinewood Weddings

Vintage álom

Andival és Zolival sajnos nem tudtam személyesen találkozni az esküvőjük előtt, mert a munkájuk miatt a világot járják és egyszerűen nem találtunk közös időpontot. Ennek ellenére is olyan határtalan bizalommal fordultak felém, amiért nem lehetek elég hálás. A tortájuk küllemét 100%-ban rám bízták, izgultam is emiatt kicsit, mert nem igazán tudtam, merre induljak, hisz nem ismertem őket. Aztán a dekorosuk elküldte nekem a meghívójukat és onnantól kezdve nem volt kérdés, az ott díszelgő grafikát másoltam le, festettem fel a tortára. Andiék imádták az esküvői tortájukat és ezt legalább százszor a tudtomra adták. Örökre kedves emlék marad!

Fotó: Just Stay Natural

Torta és macaron

Ez ugyan nem egy torta, hanem három tortából álló kollekció, de ők így együtt azért nagyon kedvesek számomra, mert a saját esküvőmre, a saját vendégeimnek készítettem őket. Miután elkészült a hajam és a sminkem, leszaladtam a kiskonyhára feldíszítettem a tortákat, majd felöltöttem a menyasszonyi ruhám és kezdődhetett a szertartás. Plusz öröm, hogy azóta már több házasulandó pár kérte tőlem ezt a dizájnt a nagy napjára.

Fotó: Török-Bognár Reni

Klasszikus virágos

Ez a torta azt gondolom, egy ikonikus Egy csipet torta darab, ezért is került bele recepttel együtt a könyvembe. Polányban, a Babérliget Kúria teraszán, egy szép, lágy nyári délutánon készítettem el, a kertből szedtem hozzá a faepret, majd a kúria egyik lakosztályában fotóztuk be, melynek a szürke fala tökéletes háttérként szolgált és hozta azt a hangulatot, amit sugallni szerettünk volna.

Fotó: Török-Bognár Reni

Neked melyik a kedvenced?

Blogleírás

Horváth Alexandra, az Egy csipet torta cukrászának személyes blogja.

Legutóbbi hozzászólások