Készíts vegán csokipudingot villámgyorsan!

Forrás: SütiBlog | 2019 március 28.

Ahogy előző bejegyzésemben ígértem, egy (nagyon) csokoládés édesség receptjével készültem erre a hétre.

 

Engedd meg, hogy bemutassam a rohanó hétköznapok ideális desszertjét! Néhány hozzávalóból áll, 15 perc alatt elkészül, előre is elkészíthető, az egészségesebb desszertek táborát erősíti, ráadásul vegán! Tökéletes vendégvárásra, gyerekeknek a bolti, készen kapható, tartósítószerekkel teli pudingok helyett vagy egyszerűen csak saját magunk kényeztetésére. Díszíthetjük szezonálisan, az otthon kéznél levő alapanyagokból válogatva. Tölthetjük poharakba vagy tálkákba, mérettől függően 4-6 adag lesz belőle.

Hozzávalók:

  • 75 g 60-70%-os étcsokoládé
  • 40 g kakaópor
  • 70 g nádcukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 40 g presszókávé
  • 460 g (rizs)tej
  • A díszítéshez: friss málna és csokoládés kekszmorzsa vagy ízlés/fantázia szerint bármi

Elkészítés:

A keményítőt, a kávét és a tejet mérd egy lábosba, majd alaposan keverd el. Add hozzá a kakaót, a csokoládét és a cukrot, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve forrald fel, addig, amíg a keményítő lisztes íze eltűnik és sűrű, puding állagot kapsz. Ezután adagold ki pohárkákba vagy kis tányérkákba, legalább 2 órát hűtsd, majd eztuán jöhet a díszítés.

Blogleírás

Horváth Alexandra, az Egy csipet torta cukrászának személyes blogja.

Legutóbbi hozzászólások