Erre készülj, ha esküvői tortakóstolásra mész

Forrás: SütiBlog | 2019 április 25.

Az esküvőszervezés kétségtelenül stresszes műfaj, legtöbbször próbára teszi a párokat és a türelmüket, ám végül még inkább összekovácsol. Ha túléljük persze… Viccet félretéve! Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert az „én részem” vagyis a torta, viszonylag hálás téma. Kezdve azzal, hogy a tortakóstoló mindkét fél számára (értsd: még a vőlegény számára is) jó program. Tulajdonképp egy kötetlen hangulatban töltött egy óra, ahol nem kell súlyos kérdésekben dönteni, nincs is tulajdonképp rossz döntés, ráadásul többféle tortát lehet enni egyszerre.

(Fotó: Just Stay Natural)

Egyeztetés indul!

A tortakóstolóra mindig előzetes rövid egyeztetés után kerül sor, miután megbeszéltük a legfontosabb kérdéseket, vagyis a létszámot, a helyszínt, az esküvő időpontját, illetve a körülbelüli elképzelést. Ha ezek alapján van még kapacitásunk az adott időpontban, akkor készülünk a leendő házaspároknak a kóstolóval.

Az íz a cél

Minden évben hat esküvői torta ízt tervezünk meg. Ilyenkor szem előtt tartjuk, hogy egy esküvőn sokszor 100-200 ember eszik a tortából, így olyan ízeket kell kreálnunk, melyek a többség számára kedvezőek. Túl extrém ízekkel épp ezért nem játszhatunk, de valamiféle csavart azért mindig szeretünk belevinni. Amit nem tudok elégszer hangsúlyozni, az az, hogy az alapanyagok tekintetében nincsenek kompromisszumok, az esküvői torta elsődleges célja, hogy finom legyen és elfogyjon. Az, hogy külsőre is mutatós, az természetesen nem hátrány, azonban, ha egy torta gyönyörűséges, de szeletelés után ottmarad a tányérokon, akkor az sajnos nem más, mint kidobott pénz. A jó hír azonban, hogy a kettő nem zárja ki egymást!

A vőlegénynek a belső, a menyasszonynak a külső is fontos

A kóstolóra a torta alkotóelemeit egy pohárba halmozva, pohárdesszertként kínáljuk. Az emeletes torták ízei szintenként eltérőek lehetnek, így általában legalább 2-3 ízt tud választani a pár. Természetesen az is előfordul, hogy valaki kizárólag egy ízt szeretne, de azért jellemzőbb a több különböző íz. Az ízek tekintetében általában a vőlegények a határozottabbak, a külső azonban a menyasszonyok asztala. A rendelkezésre álló információk, a dekoráció, a színek, a stílus alapján együtt kitaláljuk, hogy milyen torta lenne az adott esküvőhöz a legtesthezállóbb. Nagyon hálás vagyok a menyasszonyoknak és vőlegényeknek, mert úgy érzem, hogy valóban adnak a véleményemre és bíznak a szakértelmemben, a legtöbbször szabad kezet adnak, ami számomra a legnagyobb megtiszteltetés. Szeretek új technikákat alkalmazni, új színekkel játszani és formabontó megoldásokat felvonultatni a tortákon. Célom, hogy egyedi és emlékezetes tortákat alkossak, melyek meghatározó pontjai lesznek majd a nagy napnak.

Blogleírás

Horváth Alexandra, az Egy csipet torta cukrászának személyes blogja.

Legutóbbi hozzászólások