4 meglepő dolog, ami pattanásokat okozhat

Már nem vagy tini, odafigyelsz az egészséges étkezésre és a helyes bőrápolásra, mégis fel-fel bukkannak az arcodon a bosszantó kis piros pöttyök? Akkor most figyelj, mert összegyűjtöttünk pár meglepő ‘bűnöst’, amelyek a bőrhibák hátterében állhatnak!

4 meglepő dolog, ami pattanásokat okozhat

1. A pasid szakálla

Odavagy a szexi borostás fiúkért? Sajnos az arcbőrödnek tuti nem tetszik annyira, ahogy a csókcsatáitok közben a durva szőrszálak hozzádörzsölődnek. Ráadásul az irritáció következtében beindul a pofid olajtermelése, ami bizony pattikhoz vezethet.

Tipp: Ha a borotva szóba sem jöhet, kérd meg a pasidat, hogy esténként kenjen kókuszolajat a szakállára, ami legalább felpuhítja a szőrszálakat, így kevésbé fog kidörzsölni.

2. A hajápolóid

Rossz hírünk van: ami a frizkódat ragyogóvá teszi, a bőrödre épp ellenkező hatással lehet. A samponod, balzsamod és styling termékeid olyan összetevői, mint a szilikon és az erős hidratáló anyagok, a bőrödre jutva könnyen eltömíthetik a pórusaidat. Így pedig pattanásokat okoznak a mellkasodon, hátadon, de akár a homlokodon és halántékodon is.

Tipp: Hajmosás közben figyelj rá, hogy ne adagold túl a sampont, és a habból csak a fejbőrödre jusson! Ha pedig olajos termékeket is használsz, várd meg, amíg beszívják a hajszálaid, és addig tűzd fel a loboncod!

3. Az öblítőd

Elképzelésed sincs, mitől bukkannak fel bosszantó piros pöttyök a különböző testrészeiden? Simán lehet, hogy az öblítés után ruháidon maradt kémiai anyagok irritálják a bőröd, és okoznak pattanásokat az arcodon, hátadon vagy épp a combodon.

Tipp: Válassz illatanyag- és színezékmentes, érzékeny bőrre kifejlesztett öblítőt!

4. Fűtés és légkondi

Akár az irodában ülsz, akár otthon pihizel, az év nagy részében valószínűleg te is légkondis vagy fűtött helyiségben töltöd az időt. Bár a kettő funkciója eltérő, közös bennük, hogy nagyon szárazzá teszik a levegőt és ezáltal a bőrödet is. Ha viszont a pofid nem elég hidratált, automatikusan több olajat temel, ez pedig garantáltan pattanásokhoz vezet.

Tipp: Szerezz be egy párásító készüléket, és persze sose feledkezz meg a hidratáló krémről!

Még több

Szépség