Ezért bánod meg, ha levágatod a hajad

Már a középsuli óta hosszú fürtökkel hódítottál, az utóbbi időben viszont elgondolkodtál egy extra rövid frizkón? Mielőtt azonnal időpontot kérnél a fodrászodhoz, csekkold le, miért érdemes alaposan átgondolnod a stílus-váltást!

Ezért bánod meg, ha levágatod a hajad

1. Sokáig tart megnöveszteni

Egy kutatás szerint a hajad kábé másfél centit nő egy hónapban, így legalább egy évbe telik, mire ismét hosszabb tincsekkel tündökölhetsz. Arról nem is beszélve, hogy a frizkó-növesztő időszak az egyik legrosszabb fázis, hiszen ilyenkor még nehezebb előállni egy tökéletes fazonnal, ráadásul a félhosszú tincseket (például a frufrudat) kénytelen vagy kétpercenként kifésülni az arcodból.

2. Kevesebb trükköt tudsz bevetni

Míg a hosszú fürtjeidet bármikor feldobhatod egy divatos holland fonással, vagy egy klassz konttyal, addig a rövidebb sérónál sokkal kevesebb lehetőséged van bevetni ezeket frizkó-trükköket. Az esti bulik vagy egy randi előtt pedig biztosan te is szívesen próbálsz ki új fazonokat, amikről a rövidebb haj miatt sajnos egy időre le kell mondanod.

3. Ugyanannyi ideig tart belőni a frizkódat

Oké, elméletben tényleg szuperül hangzik, hogy a reggeli készülődésnél jó néhány percet megspórolhatsz a rövidebb frizkóddal, a valóságban viszont majdnem ugyanannyi ideig tart belőni a séródat. Hiszen alvás közben simán elfeküdheted a fürtjeidet, kiállhat itt-ott egy tincs, ráadásul ott vannak azok a napok is, amikor a hajad egyszerűen sehogy sem akar állni. Egy rövidebb frizkónál pedig még egy SOS kontyot sem tudsz összedobni.

4. Ha egy híresség extrém frizkóját koppintod le

Ahhoz, hogy a sztárcsajok sérója mindig szuperül nézzen ki, rengeteg profi fodrászra van szükség, akik a koncertek és a vörös szőnyeges események előtt tökéletesre belövik a frizkójukat. És bár eleinte te is lelkesen állsz be a tükör elé, hogy minden irányból tökéletesre varázsold a séródat, idővel valószínűleg szívesebben töltöd el azt az időt az ágyikódban reggelente.

5. Szinte minden nap megmosod majd

Egy hosszabb frizkónál rengeteg időbe telik, mire mindennel elkészülsz hajmosás után, míg egy rövidebb sérónál maximum húsz percre van szükséged. Így viszont könnyen azon kaphatod magad, hogy minden este beállsz a zuhany alá hajat mosni, ami miatt egy idő után kénytelen is leszel így tenni. Hiszen a séród annyira hozzászokik ehhez, hogy egy nap szünet után úgy tűnik majd, mintha egy hét mosás-mentes időszakot iktattál volna be.

Még több

Szépség