10 trükk, hogy tartós legyen a manikűröd 

Ugye te is szeretnéd, hogy a manikűröd napokig (sőt, hetekig) tökéletes maradjon, igaz? Akkor csekkold az alábbi tippeket, amikkel sikerülhet!

10 trükk, hogy tartós legyen a manikűröd 

1. Mielőtt felviszed az alaplakkot, kend át a körmeidet egy ecettel átitatott vattakoronggal! Ezzel a trükkel eltávolíthatod azokat a természetes olajokat, amik megakadályozzák a lakkod tökéletes tapadását.

2. Ha festés előtt manikűrözöl is, a körömágybőrt semmiképp se áztatós módszerrel puhítsd! Ilyenkor ugyanis a körmeid magukba szívják a vizet és sokkal nagyobbak lesznek, így amikor visszaáll a méretük, a korábban felfestett lakk könnyebben lepattog majd.

3. Formázáskor olyan ívűre reszeld a körmeidet, amilyen a körömágyad, így kisebb az esély arra, hogy letörjenek vagy beszakadjanak.

4. A körmeid végére dupla réteg alaplakkot vigyél fel. Általában innen pattog le először a festék, így nem árt az extra biztonság.

5. Te is mindig felrázod a körömlakkot festés előtt? Mostantól inkább finoman görgesd az üvegcsét a két tenyered között, az erős rázkódástól ugyanis levegőbuborékok keletkezhetnek benne, amik tönkretehetik a lakkozást.

6. Ne feledkezz meg a körmöd széléről! A tartós manihoz teljes fedésre van szükséged, úgyhogy festéskor a körömvégek élein is húzd végig alaposan az ecsetet.

7. Ha gyorsítani akarod a szárítást, felejtsd el a hajszárítót, és a száddal se fújd! A meleg levegő akadályozza a megkötést, úgyhogy a rohanós szitukban inkább tedd a kezedet egy tál jeges vízbe egy percig.

8. Két-három naponta nyugodtan húzz új réteg fedőlakkot a körmeidre, hogy elkerüld a lepattogást, és még egy kis extra fénnyel is feldobhasd a manidat!

9. Kézfertőtlenítő függő vagy? Akkor rossz hírünk van, ez ugyanis durván kiszárítja a körmöket, és még a fedőlakkodat is tönkreteszi!

10. Ha géllakkod van, és zavar a feltűnő lenövés, vess be egy kis csillámot! Nem csak eltakarja a színkülönbséget, de az ombrés hatással egyből szuper trendi lesz a manid!

Még több

Szépség