7 dolog, amit imádtuk a Stranger Things 2. évadában

Az IMDb-n jelenleg 9 csillagosra értékelték a netezők az év legvárósabb sorozatát, nálunk pedig felkerült a csillagos ötösök listájára. Ez a néhány fordulat viszont kellett ahhoz, hogy még az előző évadnál is jobban rajongjunk érte.

7 dolog, amit imádtuk a Stranger Things 2. évadában

Hopper, te mogorva mackó

Jim Hopper (David Harbour) már az első évadban is az a tag volt, akivel legszívesebben bandáznál, még akkor is, ha elképesztően morcos figuráról van szó. Mivel az első évadban kiderül, hogy a seriff kislánya meghalt pár évvel ezelőtt, a világ legigazságosabb fordulatának érzed, amikor titokban befogadja az első évad után eltűnt Elt, és a sorozat két legmagányosabb figurája egy család lesz.

hopper-eleven-cosomopolitan

Végre reflektorfényben

Az első évadban Dustin (Gaten Matarazzo) egy vicces mellékszereplő volt, akinek jókat röhögsz a poénjain – főleg azért, mert egy rendellenesség miatt nagyon viccesen beszél -, de a sztori szempontjából teljesen mindegy, mi történik vele. A folytatásban viszont sokkal hangsúlyosabbá válik a karaktere, hiszen ő lesz az, aki megtalálja az Upside Down-ból érkező lényt, akiről bár kiderül később, hogy egy veszélyes szörnyeteg (demodog), az évad végén mégis azért menekülnek meg előle, mert Dustin titokban a háziállataként nevelte.

dustin2-cosmopolitan

Mad Max

Mivel az első évad végén lánycsapattag nélkül marad a banda El eltűnésével, nagyon okos döntés volt az írók részéről, hogy beemeltek egy újabb csajt a sorozatba. Max (Sadie Sink) igazi vagány figura, ráadásul meseszép, akire ketten is rákattantak a kiskamaszok közül. Gondolhatod, mennyi vicces szitut szül a felállás. Ő persze magasról tesz mindenkire – legalábbis erősen próbálja elhitetni.

Hello, Billy

Max féltestvére, a 17 éves Billy a sorozat egyik legutálatosabb karaktere. De ha leszámítod a nevetséges hosszú frizurát – a 80-as években járunk -, akkor ez a pasi oltári! A 22 éves Dacre Montgomery egyébként idén tűnt fel a Power Rangers főszereplőjeként, majd azonnal megcsípte a Stranger Things 2 egyik karakterét. És mekkora mázli ez nekünk…

stranger-things-billy-cosmopolitan

Merthogy a valóságban így néz ki:

dacre-montgomery-cosmopolitan

Samu visszatért

A folyton depressziós Joyce (Winona Ryder) végre elmosolyodik, méghozzá új pasija miatt, akit a Gyűrűk Ura Samuja, vagyis Sean Astin alakít. Sajnos az utolsó előtti részben meghal, de mint kiderült, az eredeti forgatókönyv szerint már a 4. részben bekövetkezett volna a szörnyűség. A készítők viszont annyira megkedvelték a karaktert, és vele együtt a színészt, hogy addig húzták a távozását, amíg csak lehet.

bob-stranger-things-cosmopolitan

El és Mike nagy találkozása

A tavalyi széria El (Millie Bobby Brown) eltűnésével ért véget, aki legyőzte Demogorgont. A folytatásban mindenki azt gondolja, hogy a kislány meghalt, kivéve a nézőket, mert ugye előttünk már az első részben sem titkolják. Mike (Finn Wolfhard) viszont egy évvel az eltűnése után is bízik benne, hogy egyszer visszatér barátja – vagy inkább szerelme. És amikor a második évad utolsó előtti részének legparásabb jelenete után végre találkoznak, azt minimum ötször látnod kell egymás után, amíg sikerül feldolgoznod.

Dustint senki nem ültetheti a sarokba!

A 9 nagyon parás rész után kellett egy kis levezető, amit a készítők egy iskolai bál jelenettel oldottak meg. Ebben a részben Dustint egymás után három lány is kikosarazza, amikor az táncolni hívja őket. Erre Nancy (Natalia Dyer) – az iskola ügyeletes bombanője – felkéri a srácot, és elmeséli neki, hogy mindig is ő volt a kedvence az öccse barátai közül. Persze senki nem érti a suliból, mit keres ez a csaj a beszédhibás lúzer mellett, de Dustin iszonyatosan élvezi a helyzetet. El és Mike tánca (plusz csókja) már csak extra hab a lattén, addigra úgyis kikészülsz a cukiságdömpingtől.

 

 

Még több

Szépség