Ezért ne kezdj soha egy barátoddal szexkapcsolatba

Elsőre elég kényelmes megoldásnak tűnhet, viszont az biztos, hogy előbb, vagy utóbb a barátságotok rá fog menni egy ilyen jellegű „extra” kapcsolatra és egyikőtök szíve még össze is fog törni…

Ezért ne kezdj soha egy  barátoddal szexkapcsolatba

Egyszerűen megfogalmazva a barátság extrákkal, kapcsolat azért nem működik, mert MINDEN esetben az egyik fél többet érez, mint a másik. Persze kis idő, mire kialakul a szerelem, de elég csúnyán végződhet, ha a másik fél csupán szexet akar és nincsenek semmiféle érzései. Egy ideig jónak tűnik ez a kapcsolat, hiszen nincs stressz, az uncsi randikat is kihagyhatjátok és üres csevegések miatt sem kell aggódnod, de arra gondolj, hogy ezzel hosszú távon akár elveszítheted az egyik barátodat.

1. Megvéd egy újabb kapcsolattól

Ha nagyon elfoglalt vagy, akkor biztosan nincs kedved és időd randizgatni. Viszont, ha van egy ilyen barátod, akkor nem kell lemondanod a szexről, hiszen nagyon kényelmes megoldás, hogy felhívod és máris mehet a hancúr. Ezt pedig akár évekig is elhúzhatjátok, ami miatt lehet lemaradsz életed szerelméről!

 

2. Valójában nem barátok vagytok…

Oké, nem jártok és lehetséges, hogy még szerelmesek sem vagytok egymásba (vagy teljesen tagadjátok), viszont egy idő után mindenki elé helyezed majd a pasit. Ha már lemondod a heti csaj találkozót miatta, akkor kezdj el gondolkozni azon, hogy biztosan jó ez így!

3. Biológiailag összezavaró

Ha valakivel lefekszel, akkor a szervezeted elkezdi termelni az oxitocin nevű anyagot, aminek az lesz a hatása, hogy kötődni fogsz a sráchoz. Szóval lehetséges, hogy nem leszel szerelmes a pasiba, viszont nagyon meg leszel bántva, ha ez a kapcsolat véget ér.

 

 

4. Ott az indok, amiért nem randiznátok

Persze szexeltek, de van egy bizonyos oka annak, hogy nem a pasid. Lehet, hogy nem jó „barát alapanyag” a srác, akivel összekavarodtál? Ha viszont ennek ellenére is szerelmes leszel, akkor nagyon össze fogja törni a szívedet, ha ő esetleg végetek akar majd egyszer vetni a dolognak.

 

5. Szavatosság

Pontosan ezért nem működik ez a kapcsolat. Ez egy olyan dolog, aminek biztosan vége lesz egyszer, tehát a barátságotoknak is lőttek. Hiszen mindig is tudtátok, ami köztetek van az nem tarthat hosszú távon. Viszont, ha állandósul az összejárásotok, akkor pontosan olyan nehéz lesz elengedned a pasit, mint mikor egy igazi szakításkor.

via GIPHY

Még több

Szépség