Egy trükk, amitől azonnal el tudsz aludni 

Napok óta csak forgolódsz az ágyban, és kezded azt hinni, hogy valami nagyon nem oké? Ne parázz, van megoldás!

Egy trükk, amitől azonnal el tudsz aludni 

Érthető, hogy kiakaszt, ha egyszerűen nem tudod kipihenni magadat. Ráadásul akkor sem alszol el előbb, ha a barikat számlálod – egy friss kutatásból ugyanis kiderült, hogy az éjszakai agypörgetés csak még éberebbé tesz. A Journal of Experimental Research kísérletére 57 önkéntes (18-20 év között)  jelentkezett, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoportnak lefekvés előtt egy Elvégzett dolgok” című listát, a másik csoportnak egy To-do list”-et kellett írnia azokról a dolgokról, amik még rájuk vártak a héten. A kutatás vezetői pedig végig megfigyelték az alanyokat, hogy pontos képet kapjanak az állapotukról.

Az eredmények alapján azok, akik az elvégezetlen teendőket írták a papírra, kilencszer gyorsabban merültek mély álomba, mint a másik csoport. Sőt, minél részletesebb és hosszabb volt ez a lista, annál hamarabb szenderültek álomba a kísérleti alanyok.

via GIPHY

Te is pont fordítva tippelted volna, ugye? A kutatás vezetői szerint ez azért van, mert egy részletes to-do lista írásával gyakorlatilag olyan érzést válthatsz ki magadból, mintha minden problémádtól megszabadulnál. Egész jó deal egy gondtalan alvásért cserébe, nem gondolod? Ha pedig erre nincs időd minden este, akkor hűtsd le a szobádat, vegyél egy forró fürdőt, viselj meleg zoknit, és tegyél el mindenféle elektronikai kütyüt a közeledből. Hidd el, ezek után úgy fogsz aludni, mint Csipkerózsika!

Még több

Szépség