Az érzelmi megcsalásnál nincs rosszabb?

Oké, nagyon rossz érzés, megtudni, hogy megcsaltak, de ha a srác nem szerelmes a másikba, akkor talán nincs akkora baj. Vagy igen?

Az érzelmi megcsalásnál nincs rosszabb?

Ugye, milyen iszonyatosan fáj, amikor rájössz, hogy megcsalt, akit szeretsz? Nem csak a szívedet töri össze ilyenkor, de a bizalmadnak is annyi. Ez negatív hatással lehet a következő kapcsolatodra. Egy ausztrál párterapeuta, Samantha Jayne egy amerikai lapnak beszélt arról, hogy az érzelmi megcsalás legalább annyira fájhat, mint a fizikai.

Előbbit arra értjük, amikor az illető a párja helyett valaki másra vágyik, mással osztja meg a gondolatait, érzéseit, de testi kapcsolat (még) nincs közöttük. Utóbbi pedig az, amikor szexre kerül sor egy másik féllel, akihez a hűtlenkedőt vagy fűzik érzelmek vagy nem.

„Az érzelmi és a tényleges megcsalás is borzalmas fájdalmat tud okozni, ami miatt elvesztjük a másik felé a bizalmat. Ez tönkretehet bármilyen kapcsolatot” – mondta a szakértő, aki szerint egy kapcsolaton kívüli viszony annak a jele, hogy hiányzik valami.

Szerelmi háromszög akkor alakulhat ki, ha a párkapcsolat nem annyira erős, például hiányzik már belőle az intimitás. Így nem lehet boldogan élni, persze ettől még nem megbocsájtható, ha valaki fájdalmat okoz a másiknak azzal, hogy viszonyt folytat egy harmadik féllel.

A szakértő szerint az ilyen viszonyok nem a véletlen művei, ezek meg vannak tervezve. Kezdődhet úgy, hogy a hűtlen fél mondjuk elhívja vacsorázni a kollégáját vagy a szomszédját, aki régóta tetszik neki. Ilyenkor általában már érzelmi kapocs is kialakul, ami rég rossz. Természetesen annak, aki ilyen kapcsolatba keveredik, vállalnia kell a felelősséget és meg kell beszélnie a dolgot partnerével. Még az is lehet, hogy ennek ellenére újra lehet építeni a kapcsolatot, de ebbe mindkettőjüknek hatalmas energiákat kell belefektetniük.

Sajnos előfordul, hogy a viszony ideje alatt olyan érzelmek alakulnak ki, amik miatt már nincs visszaút. Vagyis az érzelmi megcsalás tényleg rosszabb, mint az, ha a másik csak lefeküdt valakivel.

Még több

Szépség