2018.07.04.@ 14.07

Ezek eddig az idei legnépszerűbb babanevek

Tetszenek a klasszikusok, de örülnél, ha lenne valami különleges a gyereked nevében? Akkor ez az új trend tuti, hogy nagyon bejön majd!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezek eddig az idei legnépszerűbb babanevek

A leendő szülők általában hihetetlenül sokat agyalnak azon, hogyan nevezzék el a babájukat. (Fogadjunk, hogy titokban már te is évek óta kattogsz ezen!) Vannak olyanok, akik a hagyományokat követik, ezért, ha nagypapa és az apuka is Béla, akkor a kis trónörökös szintén ezt a nevet kapja. A lányokat pedig előszeretettel nevezik el az anyukájukról vagy a nagymamájukról. Velük párhuzamosan léteznek a kreatívok, akik képtelenek megelégedni a klasszikusokkal, imádják az idegen hangzású és furcsán leírt neveket. Az Egyesült Államokban most egy új trend született, ez ötvözi a hagyományokat a kreativitással.

Angol nyelvterületen például egyre többen tartják menőnek, ha a kislányukat nem Rose-nak, hanem Roze-nak hívják, de van, aki a Madison helyett a Madysont választja. A fiúknál a Jackson ilyen, gyakorlatilag már bárhogyan le lehet írni: Jacson, Jakson, Jaxson, Jaxen, Jaxon.

Nálunk, Magyarországon is valami hasonló van kialakulóban, sokan például idén már nem Erzsébetnek keresztelték el a lányukat, hanem Elizabetnek. Ugyanez a helyzet az Emíliával és az Emilivel vagy a Miklóssal és a Nikolasszal.

A többségre egyébként még mindig igaz, hogy ragaszkodik a már jól bejáratott nevekhez, tavaly például a legtöbb magyar kislány Hanna és Anna lett, a legtöbb kisfiú pedig Bence vagy Máté.

Címkék: baba keresztnév magyar keresztnevek népszerű nevek trend utónevek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség