2018.07.27.@ 07.07

Eddig rosszul használtad a naptejet

Ha naptejről van szó, nem mindegy, milyen minőségűt és mekkora faktorszámút használsz, és ami még fontosabb: hogy mennyit kensz magadra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Eddig rosszul használtad a naptejet

Nem csak a faktorszámra kell figyelned, ha nem szeretnél leégni vagy napmérgezést kapni, hanem arra is, milyen vastagságban kened fel magadra a naptejedet.

A napsugárzás ellen védő készítmények körülbelül 40 százalékos védelmet nyújtanak, ami nem túl biztató szám. Egy teszt során megállapították, hogy az emberek többsége akár 50-es faktorszámú naptej használata mellett is képes leégni, mégpedig azért, mert túl vékonyan kente be magát.

A gyártók nagy része körülbelül 2 mg krémet ajánl minden négyzetcentiméterre, ezzel szemben a legtöbben ennek a mennyiségnek alig a felét használják. Ezzel pedig nagyot csökken az amúgy sem 100 százalékos védelem mértéke.

Ha szeretnéd biztonságban tudni a bőrödet, tegyél legalább fél teáskanálnyi naptejet a karodra, a nyakadra és az arcodra, a lábaidra pedig legalább kétszer ennyit.

Az egész napos védelemhez vigyél magaddal legalább 100 ml krémet és háromszor kend be magad vele úgy, hogy a végén egy csepp se maradjon! A legjobb, ha duplán mész végig a különböző testrészeiden – így biztos mindenhova jut elegendő mennyiségű krém.

Címkék: faktorszám fényvédelem helyes használat napolaj napozás naptej

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség