Ezért ne feküdj le soha vizes hajjal aludni

Nem is gondolnád, mennyire káros, ha nem szárítod meg azonnal a tincseidet hajmosás után.

Ezért ne feküdj le soha vizes hajjal aludni

Ha olyan típus vagy, aki inkább este szeret hajat mosni, biztos előfordult már veled, hogy lustaságból nem szárítottad meg a séród és vizes hajjal feküdtél le aludni. Hát mostantól ezt felejtsd el, mert ezzel sokkal többet ártasz a tincseidnek, mint gondolnád.

Lehet, hogy sokan azt gondolják, ha magától, természetes módon szárad meg a hajuk, akkor kevésbé roncsolódik, mintha szárítót használnának, de ez tévedés. A Daily Mail azt írja, a haj, miután felszívja a vizet sokkal könnyebben törik, így sokkal hamarabb lesznek töredezettek szálaid. Sőt, a haj vizesen sokkal gyengébb, mint szárazon, így gyakorlatilag veszélyben van, amíg nem szárítod meg. Azért is lesz gyengébb és kevésbé ellenálló, mert a mosással eltávolítod róla a természetes védőpajzsot, vagyis a zsírt.

A legjobb, amit tehetsz, hogy hajmosás után és szárítás előtt egy törölközővel finoman kinyomkodod hajadból a vizet, majd először alacsony hőfokon megszárítod, és csak a végén váltasz nagy hőfokra, hogy teljesen megszárítsd fürtjeidet. De ami a legfontosabb, hogy soha ne használj vizes hajadra kefét, csakis fésűt, ugyanis a kefével tovább roncsolhatod a hajszálakat!

Még több

Szépség