Nem hiszed el, milyen titkokat árul el rólad az arcod!

Mindössze az arcformád alapján rengeteg dolog derül ki a személyiségedről. Olyan ez kicsit, mint a horoszkóp!

Nem hiszed el, milyen titkokat árul el rólad az arcod!

Bár egyesek szerint arc alapján elemezni valaki személyiségét áltudományos dolog, kutatások mégis azt bizonyítják, hogy az arcvonások igenis fontos dolgokat árulhatnak el az adott személyről. A külsőnk javarészt a géneknek, a hormonoknak és életmódunknak köszönhető, ezért is lehet lelkünk tükre az arcunk. Íme, 7 érdekesség, amit az arcod árulhat el rólad:

Vezető vagy követő

Az arcforma alapján meg lehet mondani, hogy valaki vezető típus-e vagy sem. Az arc szélességének és magasságának arányai olyan szinten árulkodóak, hogy a Kolorádói Egyetem egyik professzora még azt is meg tudta ez alapján előre jósolni, hogy a 2010-es futball vébén melyik focista hány gólt fog lőni. Ezen arányokat nézve Benedict Cumberbatch például vezető típus, de sorozatbeli kollégáját, a Watsont alakító Martin Freeman például követő.

Karakteres állkapocscsont

Egy tanulmány kimutatta, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek különösen magas a tesztoszteronszintje, általában széles az arcuk és kiálló, karakteres állkapocscsontjuk van. Részben a tesztoszteronszint felelős az olyan tulajdonságokért, mint a dominancia, az agresszivitás vagy a lázadó jellem. Vagyis, ha egy pasinak szép, kiálló állkapocscsontja van, ezekre számíthatsz. A rendezők direkt ilyen külsejű színészeket választanak filmjeikbe a vezérhím szerepére, illetve főgonosznak.

Ráncok

Nem csak a korról árulkodhatnak a ráncok, de a személyiségről is. Különböző izmok mozdulnak ugyanis az arcon sírás, nevetés, vagy homlokráncolás közben. Vagyis a ráncok azt is megmutatják, hogy mennyire vagy érzékeny, vicces, vagy mogorva figura.

Mi a munkád? Egy fotóról megmondom!

Nem hiszed? Pedig igenis lehetséges! Az emberek általában ugyanabból a pózból fotózzák magukat, és az, hogy épp a bal- vagy jobb oldalukról mutatják magukat, arról is árulkodik, hogy mivel foglalkoznak. Tudósok szerint a mérnökök, matematikusok vagy kémikusok általában a jobb profiljukat mutatják a kamera felé, a bal oldalukat pedig inkább művészek, pszichológusok. De nemek közt is van különbség ebből a szempontból. A nők többször mutatják a jobb oldalukat fénykép készítésekor, mint a férfiak.

Szelfi

Az se mindegy, hogy hogyan szelfizel. A barátságos emberek általában alulról készítenek magukról szelfit, a neurotikusok pedig inkább pózolnak és hajlamosabbak a duckface-re.

Mekkora az orrod?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora és milyen formájú az orrod, mert ebből is sok dolog derül ki rólad. Állítólag minél nagyobb valakinek az orra, annál ambiciózusabb. A fitos orrúak pedig szeretik szórni a pénzt, míg azok, akiknek az orra vége húsosabb, jobban spórolnak.

Még több

Szépség