2018.09.07.@ 13.09

Ez történik, ha minden héten friss virágot veszel

Persze nagyon szép dísze az otthonodnak, de gondoltad, hogy sokban hozzájárulhat a mentális állapotodhoz egy csokor színes virág?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez történik, ha minden héten friss virágot veszel

Egy floridai egyetem kutatói a virágok szervezetre gyakorolt hatását vizsgálták, a kutatás során pedig megállapították, hogy nagyban hozzájárul a kedélyállapotodhoz egy szép csokor látványa. A folyamat hátterének gyakorlatilag annyi a lényege, hogy a természet szinte mindenkire nyugtató hatással van. A legjobb módja pedig, hogy behozd a lakásodba az, ha vásárolsz pár szép növényt.

via GIPHY

170 nőn pedig le is tesztelték az elméletet. A felmérés elején mindenkinek megállapították a stressz szintjét, majd kiválasztottak pár csajt, akik kaptak a teszt ideje alatt egy csokor virágot. A kutatás végére mindenki ugyanolyan stresszes volt, kivéve azokat a nőket, akik csokrot kaptak, mert nekik csökkent a stressz szintjük. Dr. Largo-Wight szakértő szerint a társadalmunk tele van mindennapi bosszúságokkal és egy ilyen apró kis gesztus nagyban hozzájárulhat a kedélyállapotunk javulásához. Illetve azt is hozzátette, hogy ez az, amit állandóan látunk a filmekben, hogy ha egy lány virágot kap akkor rögtön pozitív hangulat lesz.

Címkék: dísz életmód hangulat kedv otthon stressz szorongás virág

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség