2018.09.10.@ 11.09

Ezért vagy mérges az éhségtől

Te is házisárkánnyá válsz, ha hirtelen megéhezel? Ne aggódj, ez teljesen normális, és ezt már a tudomány is bebizonyította!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért vagy mérges az éhségtől

Biztos veled is előfordult már, hogy annyira éhes voltál, hogy mérgedben leordítottad a pasidat. Lehet, hogy te először tapasztaltad, de már saját neve is van a jelenségnek, méghozzá a „hangry” (hungry + angry). Jennifer MacCormack doktorhallgató szerint egyébként ez teljesen normális és ezt egy kutatással is bebizonyította. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki szörnyeteggé válik, ha korog a gyomra. Az eredményei szerint az öntudat és a kontextus van hatással az ilyen viselkedésre, hiszen attól is függ, mennyire akadsz ki, hogy éppen kivel vagy és hol.

„A kirohanásod azt jelzi, hogy foglalkoznod kell a testeddel, figyelni kell a jelekre, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Azért fontos ez, mert hatással van a mentális egészségünkre, és a mindennapi életünkre is” – állítja a doktorhallgató.

Ahogy lecsökken a vércukorszint, nehezebben koncentrálunk és dolgozunk, meg persze nehezebben viseljük el a körülöttünk élőket. Viszont figyelj oda, hogy ne cukros kajához nyúlj ilyenkor, mert az hamar kiürül a szervezetből és azonnal visszatérsz az ideges állapotba. Egyél inkább valamilyen gyümölcsöt, fehérjét vagy egy teljes kiőrlésű szendvicset.

Címkék: egészség éhség étel idegesség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség