2018.09.10.@ 16.09

Rákos lett a körömrágás miatt egy fiatal lány

Több műtéten is átesett, a mindössze húszéves lány, mindezt a körömrágás miatt! Olvasd el elképesztő történetét!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rákos lett a körömrágás miatt egy fiatal lány

 

Az Ausztráliában élő Courtney Whithorn azért fordult orvoshoz, mert nagyon csúnyán kisebesedett a hüvelykujja. Sajnos a bajt ő maga okozta, mert folyton rágta körmét, méghozzá annyira erősen, hogy ujján a végén gyakorlatilag már köröm sem maradt. Courtney-t sokkolta a hír, amit orvosa a vizsgálatok után közölt vele, ugyanis kiderült, hogy ujjában melanóma alakult ki, amit a körömrágás okozott.

Courtney évekkel ezelőtt, családjával együtt költözött ki Angliából Ausztráliába, ahol nehezen tudott beilleszkedni, körmét pedig az iskolai szekálások miatt kezdte rágni. Annyira elhatalmasodott felette ez a szokás, hogy körmét gyakorlatilag lerágta ujjáról, amire bár viszanőtt a köröm, de az fekete volt. Egy darabig még szüleinek sem mert szólni erről, inkább műkörmöt viselt, hogy elrejtse azt.

Végül csak elment vele orvoshoz, aki közölte vele, hogy ujja akár rákos is lehet, amit pár vizsgálat később igazolt is. A betegség olyan fázisban volt már, hogy ujját sajnos nem tudták megmenteni, amputálni kellett az egészet. A lány pedig még ezek után sem nyugodhat meg teljesen, mert előfordulhat, hogy ez a melanóma akár vissza is térhet még körömrágás nélkül is, így a következő években folyamatosan kontrollra kell járnia.

Címkék: amputálás kórház körömrágás műtét rák

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség