2018.09.11.@ 12.09

Egész életében utazik ez a blogger, így van rá pénze

Egy cuki lány, akinek a mindennapjai felérnek egy álommal, most elárulta, miből telik neki erre a menő életmódra. Ismerd meg a titkát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egész életében utazik ez a blogger, így van rá pénze

A 27 éves Elise Cook és férje már több mint egy éve választották maguknak az utazó életmódot. Ezalatt Ausztrálián belül vándoroltak hangulatos kis lakókocsijukkal, ezt pedig aktívan dokumentáltak is, elég csak meglesned a lány Instáját.

Elise elmondta, hogy mivel állandóan használni kell az autót, természetes, hogy a benzinköltség és a járgány karbantartása kerül a legtöbb pénzbe. Ezzel kapcsolatban egy-két jó tanácsot is adott.

„Pici városkákban – főleg külföldön – inkább ne tankolj, mert sokkal drágább lehet a benzin, inkább csak akkor válaszd ezt a megoldást, ha nincs másra lehetőséged. A legjobb, ha tartasz magadnál egy nagy kanna üzemanyagot és azt használod, amikor szükség van rá.”

Ha szállásról van szó, szerinte a legmegfizethetőbb opció a kempingezés. Ausztráliában szerencséjük van, mert rengeteg csodálatos kempingező helyet lehet találni. Ezzel egyébként itthon és Európa más országaiban sem lenne gond. Elise ugyanakkor megemlítette, hogy nem árt az adott városban élőkkel közvetlennek lenni, beszélgetni, mert alkalomadtán így is olcsó szálláshoz lehet jutni.

Ha a tengerentúlra utaznak, ugyanígy élnek, annyi különbséggel, hogy az adott helyen létrehoznak egy számlát, amire csak a legszükségesebb kiadások előre kiszámolt összegét töltik fel, és amikor a hónap végén nem maradt semmi a kártyán, megszabadulnak tőle.

„Azért használunk hitelkártyát, hogy élhessünk a jutalompontokkal és a különböző biztosításokkal, de semmiképp sem azért, hogy őrült módon elköltsük a hitelkeretünket. Általában nem is használunk készpénzt, mert így legalább pontosan lekövethetjük, hogy milyen kiadásaink voltak.”

A bloggerlány elmondta, hogy sosem fordulnak utazási irodához és nem nagyon mennek zsúfolt turistaközpontokba.

„Szeretjük az adott helyet olyannak látni, amilyen, nem pedig turistalátványosságként. Ráadásul a legtöbb esetben sok pénzt lehet megtakarítani ezzel a kis változtatással.”

A pár nagyon egészségtudatosan él, ezért szinte mindig maguknak főznek, és csak egyszer-egyszer mennek el valamilyen különleges étterembe vagy kávézóba. Sok gyümölcsöt esznek és olyan hideg kajákat készítenek el előre, amiket dobozban magukkal vihetnek akár egy városnézésre is. Az alkoholt és az exkluzív ételeket pedig inkább hanyagolják, pláne, hogy olcsóbb nélkülük.

Címkék: blogger életmód kemping ötletek spórolás tippek tanácsok utazás utazóblogger

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség