2018.09.19.@ 09.09

5 tipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben

Ha folyton a tükörben csekkolgatod a külsődet, és sosem vagy elégedett, vagy egyáltalán semmit sem szeretsz magadban, akkor olvasd el tanácsainkat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 tipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben

Teljesen általánossá vált manapság az önbizalomhiány, az elégedetlenség, és ez borzasztóan szomorú. Köszönhető ez a rohanó világnak, hogy folyamatosan impulzusok érnek, hiszen naponta többször csekkolgatod az Instát meg a Facebookot, és sok lánnyal együtt hajlamos vagy az ott látott emberekhez hasonlítgatni magadat. Ez nem a te hibád, sőt, nagyon is széleskörű probléma, viszont változtatni te tudsz rajta! Itt az idő, hogy elkezd szeretni magadat, meglátod sokkal könnyebb lesz így minden! Íme hogyan csináld:

Ünnepeld a tested!

Emlékezz rá, mit tesz érted a tested minden egyes nap! Arra fókuszálj, mire képes, ne arra, hogyan néz ki! Hiszen ha belegondolsz, csodákat tud művelni. Például egy új életet világra hozni, vagy lefutni egy maratont, megmászni egy hegyet. De pusztán maga a létezés is egy fantasztikus dolog, ahogyan vére kering benned, vagy ahogy a levegő eljut a tüdődbe. Írj minden este hálálkodó üzenetet hozzá, megérdemli!

Változtass a hozzáállásodon!

Belegondoltál már mennyi időt pazarolsz azzal, hogy folyton kritizálod a külsődet? Ráadásul totál rosszul érzed magad tőle. Tulajdonképpen akkor semmi haszna nincsen, igaz?  A döntés pedig a te kezedben van. Felhasználod ezt az időt arra, hogy valami olyat tegyél, amivel építed magadat, hogy találsz valamit ami igazán tetszik rajtad és azt emeled ki, arra koncentrálsz. Vagy inkább depizel, az élet pedig közben elszáguld melletted. Egyedül te veheted kezedbe az irányítást.

Tölts időt magaddal!

Ahhoz, hogy jól érezd magadat a bőrödbön, először fejben is jól kell lenned. Azon túl, amit az előző tanácsban leírtunk, hogy ne kritizáld folyton a testedet, ugyanez vonatkozik belső tulajdonságaidra is. Tölts időt magaddal! Ezalatt gondolkozz el miket szeretsz csinálni. Ne azon, mit kéne és mit nem kéne, hanem, hogy miben leled örömödet. Például gyerekként imádtál festeni, de aztán elbizonytalanodtál, mert nem vagy igazán tehetséges benne? Legyél újra gyerek, és ne érdekeljen mennyire vagy jó benne! Ne azért fess, vagy rajzolj, vagy énekelj, mert szuper képességeid vannak benne, hanem mert jó érzéssel tölt el. Nem kell másoknak tudnia róla, vagy megmutatni nekik a képet, amit alkottál. Ez legyen a saját kis titkos elfoglaltságod! Ezen túl pedig tölts egy kis időt minden nap, nyugalomban! Meditálj vagy jógázz például, vagy menj el futni, ha az kikapcsol. És egy kis időre mindig tartsd távol magad az Internettől, hogy ne érjenek onnan impulzusok.

Válogasd meg a barátaidat!

Neked is van egy olyan barátnőd, aki folyton lelomboz? Aki csak panaszkodik és semmi pozitívat nem tesz hozzá a barátságotokhoz? Próbáld megszűntetni a kapcsolatot az ilyen emberekkel akiktől abszolút nem leszel vidámabb! Vagy legalábbis ne hagyd, hogy a negatív hozzáállásuk téged is befolyásoljon! Olyanokkal vedd körbe magad, akik vidámságot hoznak az életedbe, akik felfelé húzzák a hangulatodat, nem lefele.

Mosolyogj!

A mosolygás egyértelmű jele a jó kedvnek, boldogságot sugároz. Ráadásul az agyadnak is ezt az állapotot üzeni, amitől a szervezeted boldogsághormonokat termel. Ha eleget mosolyogsz, még akkor is mikor nem akarnál feltétlenül, akkor végül áthat ez az eufórikus hangulat és tényleg jó kedélyű leszel! A pozitív kisugárzás pedig további pozitív dolgokat vonz majd az életedbe.

Címkék: boldogság önbizalom önfejlesztés önszeretet pozitív gondolkodás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség