2018.09.20.@ 14.09

Ne dőlj be, ha ilyen üzenetet kapsz a Facebookon

Nagyon durva átverés terjed a Facebookon, ami kifejezetten a magyar lányokat vette célba. Legyél résen és semmiképp se kattintsd le, ha ilyen üzit dobnak neked!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ne dőlj be, ha ilyen üzenetet kapsz a Facebookon

A Facebook eddig főként a szuper újításaival került a középpontba, de most sajnos egy alattomos adatlopó miatt írunk róla. A hekker egy ártalmatlannak tűnő üzenettel “figyelmezteti” a felhasználót, hogy valaki más is használja a profilképét, majd megad egy linket, amin helyre lehet hozni a gubancot.

Ezzel a szöveggel veri át a lányokat.

A kapott oldalon a bejelentkezési adatok megadása után lehet törölni a hamis profilt- legalábbis ezt állítja az üzenetküldő. A valóságban ugyanis így megszerzi a hekker a belépési adataidat és már hozzá is fér minden tartalmadhoz. Erre egy magyar biztonságtechnikai szakértő, Makay József jött rá. Gyanús lett neki, hogy több lány ismerőse is posztolta Facebookra, hogy feltörték a profilját. József megtalálta a fájlt, amiben a fickó a megszerzett fotókat tárolta. Mindegyik lenge ruházatú vagy meztelen kép volt. A szakértő szerint a hekker saját maga szórakoztatására mentette el az obszcén képeket, ugyanis az áldozatok közül senkit sem fenyegetett meg vagy kért meg egyéb dolgok teljesítésére.

A sztori ettől még elég para, eddig már több mint 130 lány adataihoz jutott hozzá az ismeretlen tettes. Ha hasonló üzivel találnak meg, akkor egyszerűen hagyd figyelmen kívül, vagy töröld, esetleg jelentsd az illetőt! Plusz sose adj meg magadról semmilyen privát adatot senkinek! Már alapból gyanús, ha valaki ilyesmire kér, igaz?

Címkék: adatlopás facebook hekker kamuprofil zaklatás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Saját menstruációjából készít arcmaszkot ez a nő

Saját menstruációjából készít arcmaszkot ez a nő

Minden nőtársának azt javasolja, hogy próbálják ki! Te mit szólsz hozzá?