Így szárítsd a frizkód a hajtípusodnak megfelelően

Nem szeretnéd a tincseidet kitenni a hajszárítónak, de a tökéletes frizkóról sem akarsz lemondani? Akkor mutatjuk a legtutibb tippeket, hogy szárító nélkül is menő legyen a séród!

Így szárítsd a frizkód a hajtípusodnak megfelelően

Egyenes haj

Ahhoz, hogy elkerüld az egyenes haj lapossá válását már közvetlenül mosás után, használj valamilyen hajtőemelő készítményt! A szakértő fodrász, Ben Cooke szerint: „Amikor a hajad még nedves, tegyél rá egy kis emelő habot és finoman dolgozd bele. Ezután fond be a hajad lazán, majd csavard fel egy kontyba. Hagyd, hogy félig megszáradjon, a hajtövedet pedig szárítsd meg. A végeredmény szöszmentes, puha tincsek, amik lágy és természetes hullámokban omlanak le a válladra.”

Göndör haj

Szeretnél gyönyörű, göndör fürtöket sütővas használata nélkül? „Miután besamponoztad a hajad, tegyél rá egy kis hidratáló kondícionálót, amit egy széles fogú fésűvel oszlass le a tincseiden. Öblítsd le nagyon alaposan, majd még egy kis balzsamot is dolgozz bele a hajadba. A törölközőszáraz hajad csavard egy nagy kontyba és hagyd megszáradni vagy használd a hajszárítód göndörítő fejét és félig szárítsd meg vele a hajkoronádat.” – javasolja Ben.

Hullámos haj

Egy valamit sose tegyél: ne fésüld a hajadat akkor, amikor nedves, mert biztos, hogy szanaszét fogod törni vele a hajszálaidat. Várd meg, amíg teljesen megszárad és csak azután nyúlj hozzá. Ben ebben az esetben a következőket tanácsolja: „A tökéletes, lágy hullámokért tegyél a hajad végeire egy kis olajat, amikor még nedves. Ezután tűrd a füled mögé a hajadat, majd egy hajtűvel csatold is oda és így hagyd megszáradni.”

Még több

Szépség