2018.09.25.@ 11.09

Gyászolnak a Csillagok háborúja rajongók

A Star Wars stábja megint elveszítette egy oszlopos tagját. Tudd meg cikkünkből kitől búcsúznak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gyászolnak a Csillagok háborúja rajongók

Még csak két év telt el a Leia-t alakító Carrie Fisher halála óta, akit egy egész világ gyászolt. A színésznőt a legelső Star Wars filmek főhősnőjeként ismerhettük meg. Szerencsére még az új szériában is részt tudott venni, majd 2016 decemberében, 60 évesen távozott közülünk. Idén ugyan nem egy színészt veszített el a Csillagok háborúja család, de legalább annyira fontos szerepet töltött be ő is a filmek életében.

A 78 éves Gary Kurtz tehetséges fotográfus, filmkészítő, és zenész is volt egyben. Sőt, ezeken túl még tengerészgyalogos is. Mind közül a legjobban a filmgyártás művészete nyűgözte le. Imádta, ahogy a hangot és a képi világot összeillesztve valami újat adhat az embereknek.  A producer részt vett a negyedik ( A New Hope- Egy új remény) és az ötödik ( The Empire strikes back- A Birodalom visszavág) rész készítésében, de amit csak kevesen tudnak róla, hogy még a Jóbarátok című sorozatban is dolgozott a stábbal.

Gary egy éve küzdött a rákkal, végül sajnos nem tudta legyőzni. Volt kollégái az interneten is búcsúznak tőle, a Chewbaccát játszó színész például a következő sorokkal:

„Nyugodj békében Gary Kurtz! Egy nagyszerű ember és fantazstikus filmkészítő távozott közülünk. Nélküle nem létezne az ’erő’. Mindig emlékeztetni fognak rád elképesztő filmjeid, amik emberek millióit érintették meg!„

Ezúton küldjük mi is részvétünket a hozzátartozóknak és a szakma érintettjeinek!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Greg Hall (@dirgreghall) által megosztott bejegyzés, Szept 25., 2018, időpont: 1:25 (PDT időzóna szerint)

 Instagramon is búcsúznak Gary Kurtztól, aki a képen éppen fényképez.

Címkék: betegség gary kurtz gyász producer star wars

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség