2018.09.25.@ 06.09

Így mondj nemet a szexre, ha már meztelenek vagytok

Már rákanyarodtatok a célegyenesre, amikor elmegy az egésztől a kedved, de a szituban már kínos lenne visszakozni? Nyugi, ilyenkor is mondhatsz nemet, eláruljuk hogyan!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így mondj nemet a szexre, ha már meztelenek vagytok

Képzeld, egy nemrég közzétett felmérésből kiderült, hogy a ma 14-17 év közötti korosztály 39%-a gondolja úgy, hogy nem oké nemet mondani az együttlétre, ha a felek már meztelenek. A 2000 résztvevő bevonásával készült felmérés arra is kitért, hogy a megkérdezettek jelentős része úgy gondolja, hogy nem illik visszautasítani a szexuális közeledést, ha már meghívták őket egy italra vagy vacsorára, ha elcsattant egy csók, vagy ha már a hálószobában vannak, esetleg korábban lefeküdtek az illetővel.

Az eredmények sokkolták a kutatókat és kiderült az is, hogy azért nem mondanak nemet a szexre, mert már kínos lenne visszakozni. Ráadásul a fiatalok nem érzik a határt, meddig gondolhatják meg magukat. A válasz elég egyszerű: bármeddig. Bármikor meggondolhatod magad és nemet mondhatsz, hiszen semmi sem kötelező. A szakértők szerint nagyon fontos (lenne), hogy a filmekben is bemutassák a készítők, hogy a „NEM”, mindig oké.

Jó példaként a 10 dolog, amit utálok benned mozit hozzák, amiben a főszereplő srác (Heath Ledger) nem csókolja meg a totál részeg Kate-et (Julia Stiles), mert nem akar visszaélni a helyzettel. A teszten viszont sajnos már a film első néhány percében megbukik a Szerelmünk lapjai, hiszen Noah (Ryan Gosling) felmászik az óriáskerékre, hogy kicsikarja Allie-ből (Rachel McAmas) a randit. Ezzel pedig szuper negatív példává válik arra, ha valaki nem fogadja el a nemet válaszként.

De eltekintve a mozi világától, a valóságban mindig tiéd a döntés, hogy mihez van kedved és ugyanúgy el kell fogadnod, ha a srác húzza be a kéziféket.

Címkék: felmérés kutatás pszichológia szerelem szex tanácsok tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?