2018.09.26.@ 14.09

Ezért veszélyesek az olcsó beauty beavatkozások

Ne dőlj be a nagy kedvezményeknek, mert a kezelések visszafordíthatatlan betegségekkel járhatnak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért veszélyesek az olcsó beauty beavatkozások

Az internet ma már tele van kuponokkal, amiket utazásokra, wellness-hétvégékre, orvosi beavatkozásokra és különböző kozmetikai kezelésekre is felhasználhatsz.Nemrég egy Amerikában élő lány bedőlt az egyik olcsó beauty beavatkozást kínáló cégnek és sajnos csúnyán ráfázott!

Hialuronsavas kezelést kért, amitől feszesebbnek és fiatalabbnak érezheti az arcbőrét, ehhez képest a végeredmény az lett, hogy az arca teljesen felpuffadt és kivörösödött, amivel azonnal bőrgyógyászhoz kellett mennie. Megállapították, hogy az úgynevezett biofilm fertőzés áldozata lett, amit a töltőanyagban, vagy a rosszul tisztított injekcióban megtelepedő baktériumok okoznak, és hónapokig eltarthat, mire rendbe jön a bőre.

Veszélyes fertőzések és töltőanyagok

Később az is kiderült, ez a fertőzés sajnos elfajulhat és olyan hosszú távú problémákat okozhat, mint az idegkárosodás, a tébolyodás vagy a vakság. Ugye máris kinyomtad a kuponos oldalt, amit épp nézegettél?

“Azt mondanám, hogy az ilyen olcsó beavatkozások egynegyede mindig ilyen csúnyán végződik.” – nyilatkozta egy Miamiban élő dermatológus, Manjula Jegasothy.

A pórul járt lány, Dana elmondta, hogy amikor rákérdezett, miért ennyire olcsó a kezelés, a következő választ kapta: “Azért ennyire kedvező az ár, mert a töltőanyagot Kanadából hozzák.” Amit nem mondtak el neki az az, hogy az országon kívülről érkező töltőanyag illegális.

Gyakran előfordul az is, hogy a töltőanyagot hígítják, ami nem csak a hatást minimalizálja, de sajnos növeli a fertőzések kialakulásának esélyeit is.

“A töltőanyagok szennyezettek lehetnek, ha a fecskendőbe vizet vagy sóoldatot tesznek” – mondta Lara Devgan plasztikai sebész. Sőt, kiderült, akár az is elképzelhető, hogy cementet vagy bármilyen otthon megtalálható anyagot kevernek hozzájuk. Hiszen ellenőrizetlenül, saját lakásukban is ügyködnek ezek a szélhámosok. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy bizony a pénzhajhász, gátlástalan vállalkozások képesek egy már korábban beszúrt fecskendőt újra ahasználni, mindezt azért, hogy egy egészen kevéske összeget megspóroljanak.

Amit tehetsz

Ha szeretnéd kiszűrni, milyen minőségű anyagot fecskendeznek be a bőrödbe, mindig érdemes utánajárni, hogy melyik egészségügyi szerv által lett jóváhagyva a használata és, hogy hivatalos forgalmazótól érkezett-e!

Először alaposan nézz utána, hogy a kiszemelt kezelőhelyek milyen háttérrel rendelkeznek, ha mégis úgy döntesz, hogy szeretnél elmenni valamilyen beauty beavatkozásra,! Tájékozódj arról, hogy általában milyen áron mozog az aktuális kezelés. És ha már a helyszínen vagy, figyeld meg a dobozt, amiből kiveszik a töltőanyagot és ha nem látsz rajta hologramot vagy sérült a fiola, esetleg hiányzik is belőle valamennyi, azonnal tedd szóvá! Ne hagyd, hogy behúzzanak a csőbe!

Címkék: arcápolás arckezelés beavatkozás fertőzés szépség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség