Öt arcápolási baki, ami miatt csúnya lesz a bőröd

Az arcápolási rutinod pont olyan, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, mégsem tökéletes a bőröd? Lehet, hogy elkövetsz olyan apró hibákat, amikre eddig nem is gondoltál!

Öt arcápolási baki, ami miatt csúnya lesz a bőröd

Olyan gyakran váltogatod a beauty cuccokat, mint a fehérneműt

Hetente kijön a legújabb és legtrendibb bőrápolási termék, amit azonnal neked is be kell szerezned? El kell, hogy szomorítsunk, az arcbőröd biztos nem lesz érte hálás. Lehet, hogy olyan gyakran váltasz, hogy a beauty cuccoknak nincs idejük hatást kifejteni. Persze az sem jó, ha a bőröd megszokja az összetevőket. A legjobb, ha van pár kedvenc terméked, amiket bizonyos időközönként váltogatsz.

Napsütés = fényvédő

A fenti aranyszabály akkor is érvényes, ha a napsütés helyére behelyettesíted a felhős időt. Lehet nem is gondoltad, de akkor is védened kell a bőröd az UV-sugaraktól, ha épp nincs verőfényes napsütés! A legjobb megoldás, ha a nyaralás után sem rakod el a fényvédőt, inkább egész évben használod.

Arctisztítás tusolás előtt? Nem kéne!

Persze, akkor tisztítod meg az arcod, amikor csak szeretnéd, de érdemes arra is odafigyelned, hogy fürdés után is áttöröld a bőröd arctisztítóval! Ez azért fontos, mert – főleg a samponok – olyan adalékokat tartalmazhatnak, amik árthatnak az arcbőrödnek. Irritációt és pattanásokat is okozhatnak.

Egy gyors szemöldökigazítás nem árt sminkelés előtt, ugye?

Igazából de! Ha nem volt időd foglalkozni a szemöldököd formázásával, akkor már ne is nyúlj hozzá, mielőtt nekiállsz sminkelni. Nem biztos, hogy annyira feltűnő, mint ahogy azt te gondolod! Viszont, ha a csipesz miatt kipirosodik, azt mindenki észreveszi.

Kis smink nem smink

Gyakran csak egy kis szempillaspirált használsz és úgy gondolod, hogy a nap végére úgyis lekopik? Ha így is van, minimális festék biztosan marad még a pilláidon, így mindenképpen arra van szükség, hogy azt megfelelően eltávolítsd. Ne legyenek illúzióid, a tiszta víz nem elég!

Még több

Szépség