2018.10.09.@ 15.10

Ne dőlj be az új Facebook átverésnek!

Megtévesztő messenger üzenettel trollkodik valaki, figyelj rá te is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ne dőlj be az új Facebook átverésnek!

Vegyes hírek jönnek mostanában a népszerű oldallal kapcsolatban. Egyre több újítást terveznek, például céljuk, hogy egymásnak idegen emberek találjanak egymásra, akiknek hasonló az érdeklődésük. Ezzel teljesen új baráti társaságok jöhetnek létre, amik amúgy nem alakulnának ki. Közben az is kiderült, hogy pontozzák az embereket, és a különböző csoportokat, ezzel kiszűrve a kamu oldalakat. Ez mind nagyon szuper, de sajnos mostanában az átverések száma is növekszik, ezért nagyon figyelj te is, nehogy áldozatául ess valamelyiknek!

Kamu üzi a messengereden

Alig pár hét telt el a legutóbbi Facebookos átverés óta, és már itt van az újabb csalás! Messengeren jön egy üzenet a következő angol szöveggel:

“Hi…I actually got another friend request from you yesterday… which I ignored so you may want to check your account. Hold your finger on the message until the forward button appears… then hit forward and all the people you want to forward too…. I had to do the people individually. Good Luck!”

Ez magyarul ezt jelenti:

„Szia! Tegnap kaptam tőled már egy ismerősnek jelölést, amit én ignoráltam, úgyhogy szerintem csekkold a fiókodat! Tartsd az ujjadat ezen az üzeneten addig, míg ki nem jön, hogy ’továbbítás’, és küldd el az ismerőseidnek is! Nekem egyesével kellett kijelölnöm őket. Sok szerencsét!”

Az üzenet küldője tehát úgy csinál, mintha figyelmeztetne, hogy lemásolták a profilodat, de ez az infó kamu! Egyelőre szerencsére vírust még nem küldött vele senki, de ez simán változhat! Ezért inkább légy óvatos, és ha ilyen üzit kapsz, azonnal töröld!

Címkék: átverés facebook figyelmeztetés kamu Messenger troll

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség