2018.10.13.@ 06.10

5 hiba, amit elkövetsz, ha szemhéjtust használsz

A hibátlan tusvonalról könnyű beszélni, de nagyon nehéz meg is csinálni. Kerüld el messziről az öt szemhéjtus bakit és az életed egy pillanat alatt megváltozik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 hiba, amit elkövetsz, ha szemhéjtust használsz

Rossz típusú szemhéjtus

Minden ott kezdődik, hogy tudd, melyik tussal tudsz a legjobban bánni. Ugorj be a legközelebbi sminkes boltba vagy nagyobb parfümériába és kérd szakember segítségét! Zselés, folyékony, toll forma? Ezernyi lehetőség van és ott lapul közöttük az az egy, amivel biztosan nem fogsz majd hibázni. „Soha ne vegyél meg olyan sminkterméket, aminek a használatát kényelmetlennek érzed!” – tanácsolja Felicia Walker-Benson, beauty blogger.

Csak egy vonal

„Az emberek legtöbbször ott hibáznak, hogy azt hiszik, a tökéletes tusvonalhoz elég egyetlen árva vonalka” – mondja Walker-Benson. A cicaszemekhez nem elég egyszer meghúzni egy bátortalan vonalat – ha kell, többször is át kell menni rajta, kicsit egyengetni, ha valahol megbotlott a kezed. „Lehet, hogy ez ceruzával könnyebben fog menni, de az is lehet, hogy egy ecset és egy zselés tus is úgy fog állni a kezedben, ahogy az meg van írva. Kísérletezz! Az egyébként is jó móka.”

Közel a szempillákhoz

A beauty blogger szerint: „Általános hiba, hogy a lányok sokszor szinte a szempillák tövénél húzzák a tust, majd egy jól irányzott mozdulattal tesznek egy kanyart a végére és azt gondolják, már kész is a cicaszem. Húzz egy határozott vonalat egészen a szempillád vonalának végéig, majd térj át a szemed alsó részére: nagyjából ugyanabból a párhuzamos pontból húzz egy vonalat úgy, hogy egy háromszöget formálj, amit aztán be tudsz satírozni és kedvedre formálni.”

Túl nagy nyomás

Nem csak a határozott kézmozdulat és megfelelő festék számít, ha tusvonalat rajzolsz. „Minél jobban rányomod az ecsetet vagy a tollat a szemhéjadra, annál nehezebb lesz dolgozni vele. Könnyedén, légiesen rajzold a vonalat, főleg a legvégén.”

Szem becsuk, szemhéj kihúz

Valószínűleg 10-ből 10 lány követi el ezt a hibát. Soha ne csukd be a szemed és kezd el a sarkától kifelé húzni a szemhéjadat, mert nagyon megnehezíted a dolgodat! „Ha húzod a bőrödet, miközben festékkel rajzolsz rá, amikor elengeded és visszaugrik eredeti állapotába, közel sem olyan lesz az eredmény, mint amilyet vártál.”

Címkék: makeup smink szépség tusvonal

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség