2018.10.15.@ 14.10

Ez a nő 64 éve csak kólát iszik

A most 77 éves nő ezzel a cukros itallal kezdi a napját, és sosem iszik vizet. Tudd meg, miért!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a nő 64 éve csak kólát iszik

Jackie Page még tinédzserként, 13 évesen szeretett bele a szénsavas üdítőbe, és azt állítja, hogy azóta csak ezt hajlandó inni. Képes akár két litert is legurítani egy nap. A becslések szerint közel százezer doboz kólát ivott élete során, ami közel 3000 kg cukrot jelent. Azért ez elég durva mennyiség, nem igaz?

„Néhányan furcsának gondolnak, de nem érdekel. Nem vagyok függő. Ez csak valami, amit nagyon szeretek, és nem tehetek róla, ha más nem ízlik. Üvegből nem jó inni, én a dobozos változatot jobban kedvelem. Míg a gyerekeim fiatalok voltak, tudták, hogy anya kóláját nem lehet csak úgy ellopni a hűtőből. Alapból én is azt mondanám nekik, hogy ne igyák ezt, mert rossz az egészségnek, de most, hogy ők is látják, mennyire makkegészséges vagyok, tulajdonképpen nem tudok a dolog ellen beszélni” – állítja az amerikai nő. Szerinte nincs azzal gond, ha reggel azonnal a kedvenc italával kezdi a napot. Úgy gondolja, hogy ez ugyanolyan, mint másoknál a kávészenvedély.

Jackie szerint az ital sem az egészségére, sem pedig a fogai állapotára nem volt soha hatással. Csak akkor hagyta abba a kólaivást, amikor szülés miatt a kórházban feküdt. Azonban később, mikor más jellegű kezelés esetén ismét bekerült, már becsempészett néhány doboz kólát, nehogy kiszáradjon.

Szerencsére Jackie-t szerető családja támogatja furcsa ivási szokásaiban, ezért mindig bőséges adag kólával látják el az idős hölgyet, mikor az vendégségbe érkezik hozzájuk. Nyolc ükunokája és tizenegy unokája egytől egyig pontosan tudja, hogy a nagyi nem iszik mást.

Nicole Rothband, dietetikus szakorvos azt mondja: „A legnagyobb veszély a kóla ivásánál az elhízás veszélye. Valamint rombolja a fogakat is, és növeli a cukorbetegség veszélyét. Ha egy személy túlsúlyos, akkor még a stroke veszélye is fennáll. Négy dobozzal meginni önmagában nem veszélyes, ha az illető egészségesen él és eleget mozog. Azonban, ha valaki ülő munkát folytat, és mellé még magas zsírokban gazdag ételeket fogyaszt, valamint kevés gyümölcsöt és zöldséget– akkor vélhetően negatív hatással lesz a kóla az adott személyre.”

Címkék: cukor cukros ital egészség egészségtelen életmód kóla

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség