2018.10.17.@ 14.10

13 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvőd

Te is sokszor végigpörgetted már fejben, milyen lesz életed legszebb napja? Mutatjuk, hogyan lehet a valóságban is olyan, mint ahogyan megálmodtad!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

13 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvőd

Ha azt gondolnád, hogy odáig húzós eljutni, hogy a pasid végre feltegye a nagy kérdést, akkor bizony tévedsz! Csak utána jön a neheze! Az esküvőszervezés nem csak fincsi tortakóstolgatásból és álomrucik próbálgatásából áll, ennél sokkal stresszesebb, főleg ha egyedül vágsz bele. Épp ezért megkértünk egy profi szakembert, Mészáros Barbara esküvőszervezőt (www.meszarosbarbara.hu), hogy gyűjtse neked össze a leghasznosabb trükköket.

1.Ne halogass! 

Egyáltalán nem extrém, ha a megcélzott nagy nap előtt 1-1,5 évvel korábban elkezditek a szervezést a pasiddal. Minél korábban vágtok bele, annál könnyebb és nyugodtabb lesz ez a folyamat. A legfontosabb, hogy már az elején jól gondoljátok át a szükséges teendőket, egy tervezett vendéglétszámot és a nagy napra szánt költségkeretet, hiszen ezek a legfontosabbak a kezdetekkor.

2. Első a büdzsé

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy az apróbb költségekkel nem számolnak, így ne költsetek addig semmire, amíg pontosan át nem gondoljátok, mennyit szántok a nagy napra. Ezután vegyétek sorra a várható szolgáltatókat és díjaikat, de mindig hagyjatok tartalékot a kifelejtett vagy váratlan kiadásokra!

3. Rakjátok össze a vendéglistát!

A vendéglista elkészítése kulcsfontosságú, hiszen az így kialakult létszámhoz mérten tudjátok kiválasztani álmaitok helyszínét. Az egy főre jutó költségek, mint vendégvárás, vacsora, stb. a legmagasabbak a költségvetésben, így ne hívjatok meg senkit kényszerből, csak olyanokat, akiket szeretnétek magatok mellett tudni ezen a napon. Ez egy nagyon nehéz döntés, de ne féljetek meghozni, mindenkinek tudomásul kell venni, hogy van egy létszámhatár!

4. Távoli helyszínek

Előfordulhat, hogy most olyan helyen éltek, ami távol esik azoktól a pontoktól, ahol felnőttetek. Próbáljatok olyan helyszínt találni, ami köztes helyen van és a vendégek többségének könnyen megközelíthető. Ha túl sokat kell utazni, előfordulhat, hogy nagy számban mondják vissza a részvételt. Ne felejtsétek el, hogy nem csak a nagy napon kell ott lenni, hanem oda is kell utazni, sőt többnyire a buli végén haza is, ami, például ha Budapest – Debrecen kötődésűek vagytok, egy balatoni esküvő komoly kihívásokat jelent.

5. Helló, haverok!

Ha biztosra akarsz menni, ne az esküvőszervezőn spórolj, hiszen így egy rakás gondot és stresszt kiiktathatsz az előkészületekből, ráadásul rengeteg olyan ötlettel, tippel is tud téged segíteni, ami nem biztos, hogy neked eszedbe jutna. De ha valamilyen okból mégis úgy döntötök, hogy nem kéritek szakember segítségét, érdemes bevonni a közeli barátokat és családtagokat a szervezési munkába, így ők is sokkal inkább magukénak érzik az eseményt és nagy terhet vehetnek le a vállatokról, illetve nagy valószínűséggel szívesen is veszik a felkérést. Azért vigyázz, hogy ne beszéljenek rá olyanra, amit te nem szeretnél!

6. Legyen mindig “B” terv

Sajnos az egyik leggyakoribb probléma az eső, hiszen senki sem egy szeles, hideg, viharos napon képzeli el az esküvőjét, de egy évvel a nagy nap előtt még nem lehet az időjárással kalkulálni. Érdemes felkészülni a legrosszabbra is és megtervezni, hogy legyen, ha esik az eső, vagy valami más váratlan dolog jön közbe.

7. A koszorúslány para

A koszorúslányokat és koszorúsokat kiválasztani nem egyszerű dolog, több szempontot is figyelembe kell venni, amikről részletesen itt olvashatsz.  A legfontosabb viszont az összes közül, hogy az új vagy régen látott barátok, kevésbé ismert családtagok nem biztos, hogy a legjobb választás ilyenkor. Ugye te sem olyanokat szeretnél látni pár év múlva  a fényképeken, akikkel már nem tartod a kapcsolatot?

8. Szabd személyre!

A stílust az apróságok teszik tökéletessé és személyessé, ezért válasszatok olyan kiegészítőket, amik a legjobban meghatároznak benneteket. Ha egy vendég eljön az esküvőtökre, kifejezetten jó, ha „Ez annyira ők” benyomása támad.

9. Trükkös menü

A legtöbbet a vendégek a vacsoráról beszélnek egy esküvőn. A menü összeállítása ezrét extra fontos! Figyeljetek arra, hogy a vegetáriánus és a laktóz vagy glutén érzékeny vendégeknek is legyen választék. A hely adottságaihoz és a létszámhoz mérten pedig érdemes dönteni, hogy felszolgált vagy büféasztalos vacsora legyen. Utóbbi bár drágább, de lényegesen megkönnyíti, hogy mindenki találjon olyan ételt, amit szeret, ráadásul nagyobb létszámnál praktikusabb is.

10. Ne vidd túlzásba!

Ki ne szeretne tökéletesen kinézni az esküvőjén? De ezért nem kell rögtön koplalásba és kőkemény edzésbe kezdeni, ami már árt az egészségnek, mert végül már nem is fogod élvezni az egészet. Szóval tarts mértéket és ne felejtsd el, a párod azért választott Téged, mert úgy szeret, ahogy vagy!

11. Pasis feladatok

Biztosan megvannak a barátod saját elképzelései is az esküvőtökről és a szervezésben is vannak olyan pontok, amibe szívesen belefolyik. Ne felejtsd el, hogy ez az ő napja is! Viszont  ne erőltess rá semmilyen feladatot, amit nem szeretne, mert annak úgyis csak vita lesz a vége. A legtöbb férfi szívesebben foglalkozik a menüvel, a hang- és fénytechnikával, zenével és a költségvetéssel.

12. Jöhetnek a listák!

Rengeteg szolgáltatóval fogtok együtt dolgozni a nagy napon, mindenkivel egyedi megállapodásotok lesz, különböző fizetési feltételekkel, kauciókkal, visszaszállítással és egyéb feltételekkel. Üljetek le és csináljatok listát a megtörtént kifizetésekről, a várható költségekről és a fizetési határidőkről, szolgáltatókról és a megállapodott feltételekről, hogy mindig átlássátok, kivel miről állapodtatok meg, illetve milyen feladatotok van hátra. Oké, uncsin hangzik, de tényleg elengedhetetlen!

13. Esküvői weboldal

A papír alapú meghívó igazi klasszikus és ma is fontos kiegészítője az esküvőnek, de érdemes egy weboldalt is készíteni, amin a vendégeitek sokkal részletesebb információt találnak a programról, illetve térképek és megjegyzések segítik őket a tájékozódásban, amit ráadásul bárhonnan elérhetnek.

+1 Love! Love! Love!

Az esküvőszervezés összességében egy stresszes feladat, nagyon könnyen azon kaphatod magad, hogy ideges leszel, nem egyszerű rengeteg emberrel kapcsolatot tartani szolgáltatói és vendégoldalról, pláne, ha nem vagy jártas ebben. Ilyenkor picit ülj le és gondolj arra, hogy ez a nap miről is szól valójában! Arról, hogy igent mondasz életed szerelmének!

13 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvőd

13 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvőd

Fotó megosztása:
Címkék: esküvő lánybúcsú menyasszony szakítás sztori vőlegény

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

5 esküvőszervező elmesélte a legkínosabb sztoriját

5 esküvőszervező elmesélte a legkínosabb sztoriját

El sem fogod hinni, mi meg nem történik egy esküvőszervező életében!