Nődokik tuti tippjei fájdalmas menzesz ellen

Ki más tanácsát lehetne megfogadni a menstruációs gondokkal kapcsolatban, ha nem a nőgyógyászokét! Végülis szakértők a témában, nemde?

Nődokik tuti tippjei fájdalmas menzesz ellen

Valljuk be, a nődokik sokkal többet tudnak a női test működéséről, mint bárki más. Ebből kiindulva pedig tuti azt gondolod, hogy a pirosbetűs napok gondjaira is ismernek valamilyen csodaszert. Ez félig-meddig igaz, de azért azt ne felejtsd el, hogy mindenki máshogy működik: ami valakinek segít a fájdalmak leküzdésében, az neked nem biztos, hogy fog. A következőkben olvashatsz néhány olyan tippet, amit a szakma legjobbjai tanácsolnak a hasfájós napokra!

Víz, víz és mégtöbb víz!

A szakértők szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelően hidratálj. És miért jelentősebb ez a menzesz alatt, mint bármikor máskor? Mert a méh a többi izomhoz hasonlóan reagál: ha edzés közben nem hidratálod magad eléggé, begörcsöl a vádlid. Ha pedig a menstruációd előtt és alatt nem iszol elég vizet, akkor fájdalmasabb görcsökre számíthatsz.

Az ágytorna segít?

Igen, van egy jó hírünk! A szex jótékony hatással bír, aminek a görcsoldó hatása az orgazmushoz köthető. Ha ugyanis sikerül eljutnod a csúcsra, akkor boldogsághormon szabadul fel benned. Emellett megnő a méh véráramlása is, ami enyhíti a fájdalmat.

A melegítő párna a legjobb barát!

Ha még nincs otthon egy ilyen cuccod, akkor muszáj beszerezned! Egyszerűen csak fel kell töltened a kis kulacsot meleg vízzel, és a fájdalmas területre helyezni. Ez segít az izmoknak abban, hogy ellazuljanak. Ha pedig épp úton vagy, és nem tudod a párnát a hasadon tartani, akkor állj meg egy csésze forró teára, mert a párnához hasonló hatással bír. A legjobb választás a kamillatea!

Bogyókat szednek

Nem a szederre gondolunk, hanem fogalmzásgátlóra és fájdalomcsillapítóra. A hormonális fogamzásgátlás nemcsak a görcsök leküzdésében segít, hanem lerövidíti a menstruáció hosszát is. Ha pedig semmilyen trükk nem jön be, akkor a nődokik is ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítókhoz nyúlnak.