2018.10.17.@ 07.10

Te megkérnéd a pasid kezét?

Most biztos te is felvontad a szemöldöködet erre a kérdésre. Pedig oly sok mindent lépnek ma már meg a nők, vajon erről miért gondolják sokan, hogy a férfiak dolga?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Te megkérnéd a pasid kezét?

 

Az esküvőkkel kapcsolatban sok minden változott az elmúlt pár évtizedben, mindig új trendek vannak, akár a helyszínt, a ruhát, vagy az egész szertartás nézed. Egyre több a lehetőség, az újdonság. Egy dolog azonban úgy tűnik még egy ideig a régi marad, ez pedig az eljegyzés. Ez az egy dolog nem nagyon változott, még a nevében is benne van, hogy lánykérés, és tényleg szinte mindig a férfiak teszik meg. Persze vannak elvétve kivételek, mint például az az édes pár, akik mindketten gyűrűvel készültek következő randijukra Disneylandben. De ez nagyjából egy a százból.

Miért a srácok feladata?

Ha belegondolsz, mióta filmet nézel, hányban láttál olyat, hogy egy lány tette fel a nagy kérdést? Talán ha egy eszedbe jut, igaz? A legtöbb romantikus sztoriban az a forgatókönyv, hogy a két főhös szerelmes lesz, aztán a pasi elbizonytalanodik, végül mégis megkéri a lány kezét. Ennek köszönhetően aztán szinte minden tinilány arról álmodik, hogy eljön az ő hercege, és vele együtt a boldog befejezés élete meséjében. Sőt, már kislányként is ezt látod a hercegnős mesékben. Tehát lényegében kicsi korod óta beléd táplálják, hogy ennek így kell lennie. Aztán persze ahogy idősebb leszel, változik a személyiséged, és lehet, hogy ezzel együtt a házasságról alkotott elképzelésed is, de valahol mélyen azért benned is ott van ez a vágy, igaz?

Szóval ez egy olyan dolog, ami valószínűleg még jó darabig nem fog változni, hiszen mind a médiában, mind a társadalmunkban ezt láthatod, ez ivódik bele a tudatodba. És ez talán jól is van így, mert ha belegondolsz, vannak, amiket meg csak a nők csinálnak. Gyereket kihordani például biztosan nem fog a pasid! Így a dolgok mindig kiegyenlítődnek a végén, és a világ ettől szép!

Címkék: eljegyzés házasság kapcsolat lánykérés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség