2018.10.23.@ 10.10

Ez volt a hajtrend, amikor születtél

Két perc alatt összedobod reggelente a frizkód, mert pontosan tudod milyen sörénnyel hasíthatsz a trendek szerint igazán. De van tipped, hogy mi volt a menő, amikor még csak bébi voltál?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez volt a hajtrend, amikor születtél
Készen állsz az időutazásra? Ebben a rövid videóban a legmenőbb sztárokon csekkolhatod, hogy milyen frizurával tipegtek a vörös szőnyegen a te születési évedben.

Még csak 1925-öt írunk, de a lágy hullámok máris a csábítás első számú eszközei voltak a lányoknál. Abban az időben azonban kifésült verzióval hódítottak, ami mai szemmel elég viccesen néz ki, igaz?
A ’30-as években sem engedték el a hullámos trendet, de a fejtetőnél már egyenes és lelapított változatot akarta mindenki a fodrászától. Te is kiszúrtad, hogy szinte csak rövid frizkókat lehetett látni eddig? Még az Elfújta a szél Scarlettje is felkötötte a hosszú loboncát.
1946 – végre lazábbra lehetett venni az addig szigorú tincseket és már az sem számított divatbakinak, ha valaki szabadjára engedte a hosszú hajzuhatagát. Egy ilyet ma is simán bevállalnál, nem?
Audrey Hepburn és Marilyn Monroe nem csak a filmvásznat hódították meg, de egyértelműen ők diktálták a frizkótrendeket az 50-es években. Szexin összerázott vagy kislányosan letűzött – a lényeg itt is a haj hosszán volt.
A ma longbobként hódító trend kistestvérére a bobra, egészen az 1960-as évekig kellett várni, de mennyire megérte! Mindenki, aki kicsit is menő akart lenni, ezt a stílust kérte a kedvenc fodrászától.
Talán az egyik legszínesebb évtized a ’70-es évek volt, hiszen a kiengedett hosszú tincsektől, a különleges fonatokon át a mikrofonséróig minden megjelent röpke 10 év alatt. A sztárok nem győzték a stílusváltást lekövetni.
Madonna egyértelműen letarolta a popszakmát a ’80-as években és vele együtt az öltözködési is frizkó szokásokat is. Minden klipjével új irányt indított el, amiből a legmenőbb a felfogott és színes masnival rögzített lett. Emlékszel még rá?
A ’90-es évek berobbanásával a trendteremtést átvették a szupermodellek és mindenki Cindy Crawford laza kontyát akarta a feje tetejére varázsolni 1991-ben. Egészen addig, míg 1994-ben Jennifer Aniston trendáttörést nem hozott a Rachel hajjal, ami azóta is az egyik leggyakrabban kért stílus a fodrászoknál. Britney Spears azonban gondolt egy merészet és nem Jen frizkóját csináltatta meg magának, hanem két cuki fonatot készített, amivel a gimis csajok ikonjává vált.
Címkék: divat frizkótrend haj hajtrend szépség születtél

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség