2018.10.24.@ 14.10

Ezt jelenti, ha azonnal elalszol lefekvés után

Te is biztos úgy gondolod, hogy egy fárasztó nap után a legjobb dolog az alvás, de vajon mit jelent az, ha ilyenkor pillanatok alatt álomba zuhansz?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezt jelenti, ha azonnal elalszol lefekvés után

Azt hiheted, hogy nyilván azért könnyű egy hosszú nap után elaludni, mert nagyon fáradt vagy. A válasz viszont nem ilyen egyszerű! Egyesek szerint ez betegséget jelez, mások viszont természetesnek tartják. A kutatók még a mai napig próbálják kideríteni, hogyan is működik pontosan az ébrenlét és az elalvás közötti fázis.

Tuti, hogy nem emlékszel rá

Lehet, hogy fogadni mernél arra, hogy előző este azonnal elaludtál, de valójában nem tudhatod pontosan, mennyi időbe tellett. Csak egy speciális monitor képes megfigyelni és megmondani ezt az számot. Persze azért különbséget tudsz tenni a forgolódás és a gyors elálvás között.

Nyugi, nem vagy beteg!

Ha azonnal kidőlsz, miután ágyba kerültél és csak azt veszed észre, hogy reggel van, az nem jelenti azt, hogy beteg vagy. Viszont az lehet, hogy alváshiányod van. Ez főleg akkor jellemző, ha nem tudod kielégíteni az alvásigényedet, ami egy felnőtt esetében 7-9 óra között van. Létezik egy olyan vizsgálat, amivel meg tudják mérni, hogy mennyire vagy kimerült. A teszt lényege, hogyha napközben bármikor 5 perc alatt képes mély álomba zuhanni, akkor bizony komoly alváshiánnyal küzdesz.

Akkor van gáz, ha napközben is álmos vagy

Amellett, hogy rögtön bealszol az ágyban, még nappal is ásítozol? Akkor nem csak az alváshiány jöhet szóba! Ha nagyon kimerültnek érzed magad, az sajnos betegség jele is lehet. Legjobb, amit tehetsz, hogy hamarabb abbahagyod a napi teendőidet és igyekszel minél előbb ágyba kerülni.

Ha tehát este is azonnal elalszol lefekvés után, akkor több ok is szóba jöhet. Egyrészt lehet, hogy simán csak képes vagy gyorsan elaludni. Másrészt viszont alváshiánnyal küzdhetsz vagy épp lehet, hogy valamilyen betegség lappang benned. Ha tutira ki akarod deríteni az okot, felkereshetsz egy alvás-specialistát.

Címkék: alvás alvási szokások egészség életmód fáradtság kimerültség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség