Kiderült, az egészségedre is jó hatással van a háziállatod

Felsorolunk még néhány okot arra, miért szeresd őket nagyon. Csekkold, mik vannak a listán!

Kiderült, az egészségedre is jó hatással van a háziállatod

Kevésbé leszel magányos

Ha van otthon kutyád vagy cicád, akkor biztos észrevetted már, hogy neki hála soha nem érzed magad magányosnak. Még akkor sem, ha a család többi tagja éppen távol van, vagy esetleg egyedül élsz.

Stressz ellen is bevethetők

Már számtalan kutatás bebizonyította, hogy a kis szőrmókok dögönyözése csökkenti a szervezetben a stresszhormonok termelődését. Egy nehéz nap után nincs is jobb, mint leülni a kanapéra és jól megsimizni a buksijukat. Ugye, hogy ettől minden gond elszáll?

Javítja a szívműködést

Furán hangzik, de igaz! A háziállatok jelenléte csökkenti a vérnyomást, így javítja a szívműködést. A tudósok megállapították, hogy azok a szívrohamon átesett betegek, akiket kutya és/vagy cica vár otthon, nagyobb eséllyel épülnek fel teljesen.

Értelmet ad az életednek

A kutatók szerint egy kisállat befogadása nagyon sokat segíthet a depresszió leküzdésében is. Egy kutyáról napi szinten gondoskodni kell, senki másra nem számíthat, csak a gazdira. Vagyis mindennap ki kell keli az ágyból, ami az első lépés a gyógyulás felé.

Akinek van kutyája, többet mozog

A kötelező kutyasétáltatás néha átok tud lenni, de alapvetően segít, hogy a gazdi egészséges maradjon. Hiszen így nem telik el úgy nap, hogy ne mozogna egy kicsit a friss levegőn. Pont ezért szokták javasolni az állattartást az idősebbeknek is!

Még több

Szépség