Az okostelefonodtól pattanásos leszel?

Ha eddig azt hitted, a telód teljesen ártalmatlan, akkor mindenképp olvasd el, mire figyelmeztetnek a bőrgyógyászok és a tudósok!

Az okostelefonodtól pattanásos leszel?

Hallottál már a digitális méregtelenítésről? Nem? Pedig az utóbbi időben egyre többen kerestek rá a Google-ben, ami azt jelenti, egy új bőrápolási trend van kialakulóban. Ráadásul ez az egész az okostelefonoddal és a tudománnyal van kapcsolatban!

A bőrgyógyászok eddig az UV sugárzás káros hatásairól beszéltek, most azonban kiderült, van egy másik típusú fény, ami bár sokkal lassabban roncsolja a bőrt, mégis veszélyesebb, mert egy hétköznapi ember sokkal többször találkozik vele. Na, kitaláltad már, hogy miről van szó? Igen, az okostelód képernyőjének fényéről. Ezt a tudomány látható fénynek vagy látható spektrumnak nevezi.

A látható fény nagyon sokféle színű lehet a hullámhosszától függően. A telefonokból kiáramló rövid hullámhosszú ultraibolya/kék magas energiájúnak számít, ezért HEV light (HEV fény) lett az angol elnevezése. Ez a kifejezés kezd egyre nagyobb teret hódítani a szépségápolás berkein belül.

A bőrdokik ugyanis mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy ez a fény képes mélyre hatolni az emberi bőrben, ezekben a rétegekben pedig könnyen gyulladásokat okozhat. Vagyis, simán megvan az esély rá, hogy azért nem tudsz semmit kezdeni a pattanásaiddal, mert az okostelefonod okozza őket, amit eddig nem gondoltál volna. Ha ez még nem lenne elég rossz hír, kiderült, hogy a HEV szárítja a bőrt, szóval hosszútávon akár ráncok is kialakulhatnak miatta.

A problémára egyelőre csak egy megoldás létezik: próbálj meg minél kevesebb időt tölteni a telefonod nyomkodásával. Hidd el, megéri!

Még több

Szépség