Ilyen brutális allergiás reakciót még nem láttál

Ennek a lánynak villanykörte alakúra duzzadt a feje egy hajfesték miatt. Tudd meg, mi történt vele, hogy veled sose fordulhasson elő!

Ilyen brutális allergiás reakciót még nem láttál

Nagyon pórul járt a házi hajfestéssel egy 19 éves angol lány, Estelle, aki jelenleg Párizsban tanul. Az egyik ottani szupermarketben vásárolt egy doboz hajfestéket, amit otthon a leírásnak megfelelően alkalmazott a haján. Egy dolgot nem tartott be csupán: nem végezte el 48 órával korábban az erősen ajánlott allergia tesztet a csuklóján. (Pontosabban nem megfelelően, mert csak 30 percet várt arra, jelentkezik-e bőrpír.) Hát, ennek meg is lett a következménye!

Nagyon sok kozmetikum tartalmaz egy para-feniléndiamin nevű anyagot, amire, mint kiderült, Estelle súlyosan allergiás. Ahogy felvitte a festéket, szinte azonnal érezni kezdte a csípő, viszkető érzést a fejbőrén, majd az egész arca dagadni kezdett. Gyorsan bevett egy antihisztamin tartalmú tablettát, hátha segít.

Másnap reggelre még rosszabbá vált a helyzet, a feje 56 centiről 63 centisre puffadt és alig kapott levegőt. „Konkrétan olyan volt a fejem, mint egy villanykörte!” ­– nyilatkozta a lány egy helyi lapnak.

Azonnal berohant a kórházba, ahol injekciót adtak neki, ami szerencsére hatott, a duzzanat csökkenni kezdett. Az utolsó pillanatban ért oda, mert az orvosok szerint már a nyelve is dagadni kezdett, simán megfulladhatott volna. Pont ezért döntött úgy, hogy nyilvánosan meséli el, mi történt vele, hátha másnak nem kell ezt átélnie.

Még több

Szépség