2018.12.05.@ 14.12

36 kilóra fogyott az anorexiás ikerpár, majdnem belehaltak

Az orvosok ebben a pillanatban is az életükért küzdenek!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 14 éves orosz ikerpár, Masha és Dasha Ledeneva kritikus állapotban vannak az orvosaik szerint, miután a modell iskolájuk azt tanácsolta nekik, hogy fogyjanak le pár kilót, hogy jobban látszódjon az arccsontjuk. A már így is extra vékony lányok annyira komolyan vették a kérést, hogy egészen 36 és 40 kilóra fogytak le. A drasztikus súlycsökkentésük eredményeként mostanra már élő csontvázakhoz hasonlítanak.

A lányokon alig akart valaki segíteni, miután édesanyjukat több kórházból is visszautasították az orvosok, a nő végső elkeseredésében a médiához fordult, és Maria Kokhno, egy orosz televíziós személyiség, aki maga is sokat szenvedett anorexiájával, emelt szót értük és segített orvosi ellátást találni nekik. Korábban a lányok már kómába kerültek három napra, azonban miután magukhoz tértek az ottani orvosaik hazaküldték őket, hiába voltak súlyos állapotban. Akkoriban Masha 40 kiló volt és csak felállni tudott, de testvére Dasha csupán 36 kilójával nem volt képes felállni, sőt a fejét sem bírta megmozdítani.

 

Az ikrek már a fogyókúrájuk előtt is nagyon vékonyak voltak, hiszen mind a ketten csupán 50 kilót nyomtak, azonban az iskolai kritikájuk után egészségtelen módon kezdtek el diétázni, délután 5 után nem voltak hajlandóak semmit sem enni és amikor ettek is valamit, az is csupán csak párolt étel volt. Idővel pedig az ételadagjaikat és az étkezéseik számát is folyamatosan csökkentették. Édesanyjuk hiába próbálta rábeszélni őket, hogy egyenek többet, egyszerűen a lányok nem voltak hajlandóak hallgatni rá.

Így jutott most a két lány kritikus állapotba, sajnos nem tudni még mi lesz a sorsuk, remélhetőleg a mostani orvosaik és édesanyjuk segítségével együtt képesek lesznek felgyógyulni ebből a nagyon komoly betegségből.

Címkék: anorexia Dasha Ledeneva életveszély ikrek Masha Ledeneva

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség