2018.12.24.@ 09.12

3 ünnepi fonás karácsony 3 napjára

Ha létezne frizkó-toplista, idén is biztosan a fonott sérók uralnák a top10-es mezőnyt, hiszen még mindig ezek a legmenőbbek. Tündökölj karácsonykor is angyali hajfonatokkal!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ó, szép fenyő…

Ez tipikusan olyan fonás, ami ránézésre minimum négy kezet és negyven percet igényel, de valójában villámgyorsan elkészítheted magadnak. Első lépésként a homlokodtól fésüld hátra a hajad, a fejtetődön válassz le V-alakban egy szakaszt és gumizd össze. A mini-copfot kicsit fújd át hajlakkal, majd kezdd el a szimpla hármas fonást, de a szélekből mindig fogj meg egy egész vékony tincset és húzd ki óvatosan. Ahogy haladsz lefelé, egyre nagyobb legyen a hurok, így kapod meg a karácsonyfa alakot. Végül gumizd össze, a tetejét pedig díszítheted egy csillogó csattal.

Aranyhaj extra

Ha Disney-hercegnőket megszégyenítően hosszú a hajad, ezt muszáj kipróbálnod! Fésüld ki a loboncod és válaszd el középen. Fogj meg két egyforma széles tincset az oldalakról, majd ezekből is válassz le egy-egy kisebb darabot. Így négy tincsed lesz elől, de nyugi, egyszerűsítünk: a két középső kisebbet fogd össze, így már csak három tincsed marad. És kitaláltad: ezek kellenek majd a fonáshoz! Az állad alatt indulj el francia fonással, minden lépésnél hozz előre oldalról egy-egy tincset. Két fontos dologra figyelj: mindig egyforma vastagságú szakaszokat válassz le, és amennyire csak tudod, simítsd le a hajad fonás közben. Ha a végére értél, fordítsd ki és dobd hátra az egészet, és ámulj a tükörben a WOW-hatástól.

Tiéd a korona!

A karácsonyi rohanásban nincs időd hajat mosni? Nem gond, ez a fonás éppen másnapos (vagy akár harmadnapos) hajon mutat a legjobban, és persze elkészíteni is könnyebb így. Ha lépcsőzetesen vágott a séród, a homlokodtól válassz le pár rövidebb, vékony tincset, ezek szabadon maradnak. Majd jöhet a nagyobb meló: mély oldalválasztékkal kezdj hozzá a holland fonáshoz. Ez tulajdonképpen olyan, mint a francia, csak itt nem egymás fölé, hanem alá pakolod a tincseket. Így haladj körben a fejeden, a fonást közel tartva a hajvonaladhoz. A copfod végéd tűrd be a fonás alá és hullámcsattal rögzítsd, a dúsabb hatás kedvéért pedig kicsit ki is húzgálhatod a fonatod széleit.

Címkék: fonás fonás lépésről lépésre frizura karácsonyi frizura ünnepi frizura

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség