Az új Barbie babákat neked is látnod kell!

Idén ősszel nagyon beújít a gyártó.

Az új Barbie babákat neked is látnod kell!

Amikor a Mattel megalkotta az első Barbie babát, a játék a szőke, magas, modellalkatú lányokat szimbolizálta, akik imádják a divatot. Mivel azonban az évek során rengeteg kritika érte a gyártót, úgy döntöttek, hogy a baba a jövőben minden nőt képviselni fog. Ekkor jött képbe például a fogorvos és a mérnök Barbie, ezzel pedig azt üzenték a lányoknak, hogy bármilyen szakmát választhatnak, tartsanak ki az álmaik mellett. Szuperül hangzik, igaz?

Később megjelentek a különböző testalkatú, hajú és bőrszínű Barbie-k is, mostanra gyakorlatilag bármilyet lehet vásárolni. A készítők azonban még így sem érezték teljesnek a palettát, most két új babával egy szűkebb, de annál fontosabb réteget szeretnének megszólítani: a mozgáskorlátozottakat.

2019 őszétől ugyanis kapható lesz a webshopon a kerekesszékes Barbie és a művégtaggal reendelkező Barbie. A Mattel nagyon komolyan állt a feladathoz, a kerekesszéket például a kaliforniai egyetem professzoraival együttműködve készítették, a lábprotézis megalkotásában pedig a 12 éves Jordan Reeves segédkezett, akinek karprotézise van. A kislány javasolta például, hogy a láb legyen levehető.

Lesz amúgy egy harmadik újdonság is, idén először szerepel majd a kínálatban fonott hajú Barbie baba.

Nagyon menő kezdeményezés, igaz?

Még több

Szépség