Nagy a botrány Katy Perry cipőkollekciója körül 

Ez énekesnőt rasszizmussal vádolják.

Nagy a botrány Katy Perry cipőkollekciója körül 

A Katy Perry Collections néven futó cipőmárka a napokban elég rendesen kapja az ívet a közösségi médiában. Egy félcipő és egy szandál került ugyanis a polcokra és a webáruházakba, mindkettő két különböző színben: az egyik Rue Face Slip On Loafers, a másik pedig Ora Face Block Heel Sandals fantázianéven futott. Csak múlt időben, mert mára már mindkét típust visszadobták a viszonteladók.

A fekete és nude cipőkön két kék szem, egy háromszög alakú, arany színű orr és egy nagy, élénk vörös száj található. Azért váltottak ki nagy felháborodást, mert sokak szerint ezzel kigúnyolják a fekete bőrú nőket, és elképzelhetetlennek tartják, hogy bárki ilyet vegyen fel a lábára.

Néhány nappal az eset előtt egyébként a Gucci már kapott egy nagy adag kritikát, amikor egy olyan fekete garbót mutatott be a nagyközönségnek, aminek nyakán egy hatalmas, piros száj volt, illetve körülbelül ekkortájt a Prada fekete bőrrészekkel kirakott, fából készült kis figurát rakott az egyik táskájára kiegészítőként – szintén nagy, vörös szájjal.

Twitteren több száz reakció érkezett ezekre a stílusbakikra, amiket a végletekig rasszistának és ízléstelennek bélyegeztek. A mérges rajongók dühös kommentekben fejezték ki a nemtetszésüket: „Nem értem, hogyan engedhetik meg maguknak ezt a luxusmárkák. Ráadásul mintha csak úgy elfelejtetnénk, hogy ilyen is történt – miután leveszik ezeket a cuccokat a polcokról, már senki nem foglalkozik többet az üggyel” – írja egyikük.

Az énekesnő egyelőre nem reagált az esetre. Egyébként nem ez az első alkalom, amikor Katy-t más kultúrák majmolásával állítják célkeresztbe: a This Is How We Do című számának klipjében afrofonatban viselte a haját, a 2013-as American Music Awards színpadára pedig gésának öltözve lépett.

Még több

Szépség