Jobban egymásra hangolódtok a pasiddal, ha páros parfümöt használtok?

A Cosmo szerkesztője nem bírt magával Valentin-napig, így megajándékozta magát és a szerelmét egy illatpárossal, hogy kiderítse, tényleg extra összhangot ad-e, ha passzolnak a parfümök.

Mi az – imádom, és minimum 3 van belőle a táskámban. Igen, a könyv a megoldás! Várj, most, hogy belegondolok, akkor is nyertél, ha a parfüm volt az első gondolatod. Egyfelől szenvedélyes gyűjtő vagyok, plusz szeretem játékban tartani a lehetőségeimet. Azt viszont észrevettem, hogy az elmúlt pár évben nem igazán mertem kísérletezni, és kizárólag gyümölcsös, édes illatokat használtam. Mivel alapvetően hiszek abban, hogy a parfümök ráerősítenek a személyiségjegyeinkre, rá kellett jönnöm, hogy az elmúlt 5 évben leginkább a kislányos énemre gyúrtam parfümtéren. Szóval eldöntöttem, hogy váltok: így bukkantam rá a legújabb Calvin Klein illatra, az Eternity Flame-re.

Az illatkollekciómból eddig abszolút hiányoztak az orientális, virágos illatok, és a sok émelyítően édes parfüm után (akkor is imádom!) kifejezetten jólesett ez a komolyabb verzió. (Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a tinifiúsan cuki, 22 éves Tom Holland után ráállsz Robert Downey Jr. filmjeire.) A mandarinos fejillat elsőre picit erős és harsány számomra, így kíváncsian várom, mit vált ki belőlem a lednek virág szívillata. Ez már sokkal jobban bejön, ahogy a 2-3 órával később érezhető labdanum nevű virág alapillata is. Mivel a márka az érzéki szerelem illataként aposztrofálja az Eternity Flame-et, azonnal bevillan: mi lenne, ha meglepném a férjemet a parfüm férfi változatával?

Párban ütős?

Honnan tudom, hogy a szerelmem épp romantikus hangulatban van? Röviden: ha Nirvana helyett Ed Sheerant játszik a gitárján. Na de ideje összehangolni az illatainkat, amire eddig soha nem volt példa. (Ha jobban belegondolok, elég sokszor mentünk úgy randira, hogy mindenki a saját, aktuális kedvenc illatába burkolózott, de a parfüm-összhang nem igazán volt meg.) Elsőre kellemesnek találja az Eternity Flame férfi változatát, bár az ananászos fejillat engem kissé fejbevág, a rozmaringos szívillat viszont mindenért kárpótol. Ha valami, akkor az alapillat tényleg üt, ezúttal pozitívan: egy finom édeshármasból, borostyánból, bőrből és labdanumból áll. Utóbbi egyébként a sajátom alapillata is, így ahogy pörögnek az órák, és mi összebújva vacsizunk, amit aztán lekísérünk egy könnyű coming of age filmmel, az illataink egyszerre egészítik ki, és erősítik fel egymást.

Az összhang abszolút műküdik, picit olyan, mintha ugyanazt a belső mozit néznénk. Apropó belső mozi… Azt tudtad, hogy az illatok segítenek az emlékezésben és egy jól választott parfümmel, plusz beazonosítható illatjegyekkel évekkel később is beizzíthatod a vakumemóriádat, ha újra megérzed? Mondjuk ahogy egy kedd este összebújtatok a pasiddal és azt éreztétek, legszívesebben megállítanátok az időt, hogy minden maradjon örökre ilyen klassz. Na az Eternity Flame párosa pont ilyen!

Kell nektek?

Ha parfümben gondolkodtok Valentin-napra, akkor mindenképp páros illatot válasszatok. A legkisebb, 30 ml-es kiszerelés megfizethető (női: 15 600 Ft , férfi: 12 490 Ft) és ha menet közben rájöttök, hogy ez életetek illata, lecsaphattok a nagyobb, 50 vagy 100 ml-es kiszerelésre is.

Még több

Szépség