Ezek a ruhák biztos nem jönnek veled szembe az utcán

Megla Rózsa maximalizmussal és szenvedéllyel teremti a hazai divatot. Rengeteg magyar sztár viselte már a ruháit, és most a Cosmo szerkesztője is tőle választott egy darabot a Story Gálára. Bianka próbált és beszélgetett…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az esemény előtt pár nappal izgatottan érkeztem meg Rózsa, belvárosban található Navona Fashion nevű szalonjába. Persze előtte felkerestem a honlapját és az Instáját is, hogy megtudjam, milyen darabok közül választhatok majd. Már ekkor megfogott jónéhány szettje, és nem is gondoltam, hogy a neten látott kollekciókon kívül ennyi különlegességgel találkozom majd a nagypolgári lakásban.

Meglepetésemre nem egyedül vetettem bele magam a tökéletes ruha megtalálásába, ugyanis Keresztes Ildikóval együtt próbáltunk. Az egész élménynek így teljesen más hangulata lett: annyira belemerültünk a válogatásba, hogy nekem fel sem tűnt, hogy hirtelen eltelt két óra. Szinte az utolsó pillanatban sikerült eldöntenem, hogy végül melyik szett lesz a befutó. A választásom egyszerre volt elég feltűnő ahhoz, hogy kellő önbizalommal tudjam megszólítani az interjúalanyokat a Gálán, de elég visszafogott ahhoz, hogy a sztárok nagyestélyi ruháitól különbözzön.

Mivel nem maradt idő Rózsával leülni beszélgetni, ezért másnap visszamentem a Navona-ba, hogy megtudjam, mi inspirálja őt a ruhakészítésben és hogyan lett Borbély Alexandra a legújabb, őszi-téli kollekció modellje. Előző nap megütötte a fülemet, ahogy Rózsa ezt mondja Ildikónak: „ezek a ruhák nem jönnek veled szembe az utcán, mert itt mindenből csak egy van, maximum kettő.”

Fotó: Navona-fashion.com

Ezért először is az érdekelt leginkább, hogy a divatház vezetője honnan nyer mindig új ihletet. „Mivel folyamatosan dolgozom, szinte minden inspirál. Egyrészt, amikor egy vendégem olyat kér, amit hirtelen nem tudok neki mutatni, akkor mindig elkezdek azon gondolkodni, hogy egy ilyen darabot hogyan lehetne megvalósítani. Másrészt pedig elképesztően jó trendek és márkák kerülnek előtérbe időről-időre, amiket én is próbálok beépíteni az itteni légkör áramlásába. Nem másolok, de amikor a vendég felpróbálja a ruhát, mégis olyan érzése lesz tőle, mintha egy divatlapból lépett volna ki. A városi elegancia megteremtésére törekszem” – válaszolta Rózsa.

Fotó: Navona-fashion.com

Annak, hogy Borbély Alexandra miként lett a Navona egyik arca, nagyon különleges története van. A színésznő már több fotózáson találkozott Rózsa egy-egy ruhadarabjával, amiket időközben meg is kedvelt. Sőt, Alexandra nyáron fel is hívta a divattervezőt, hogy tetszik a stílusa, ezért szeretne eljönni a szalonjába. „Egy lengyen filmfesztiválra három öltözetet is felpróbált, az egyiket pedig megvásárolta. Amikor azon gondolkodtunk, hogy ki legyen a következő kampányarcunk, azonnal a színésznő ugrott be, mert már betett egy Navona darabot a ruhatárába, így tud azonosulni a márkával. Nagyon jó érzés, hiszen ez már jelent valamit. A legérdekesebb viszont a történetben, hogy amikor felhívtam Alexandrát a kampány-ötlettel, azt válaszolta, hogy erre már ő is gondolt. Konkrétabban, hogy meghallottam a gondolatát– mesélte Rózsa.

Fotó: Navona-fashion.com

Fotó: Navona-fashion.com

A divattervező egybként Olaszországból származó különleges anyagokkal dolgozik, és elmondása szerint a kollekció összes darabját egyformán szereti. Amikor egy vendég felhívja telefonon vagy megérkezik hozzá, Rózsa azon kezd gondolkodni, hogy milyen ruha illene legjobban az illető személyiségéhez. A választásnál ezt tartja szem előtt, de persze az is nagyon fontos, hogy milyen eseményre készül valaki, és ott milyen szerepet tölt majd be: „A legfontosabb, hogy a vendég komfortosan érezze magát a ruhában és önazonos legyen.” 

Rózsa szerint nincsenek alapszabályok: a Story Gálán is voltak már extrém öltözetek, dekoltázsok és felsliccelések. Elmondása szerint minden attól függ, hogy a hozzá érkező vendég éppen melyik oldalát szeretné megmutatni. Ha valaki visszafogott estélyire vágyik, akkor a kivágások felejtősek. De történhet épp ellenkezőleg: ha a vendég hatalmas uszályos ruhára vágyik, akkor a Navonábanazt is megkaphatja.

És mik azok, amik egy nőnek legalább annyira fontosak, mint a megfelelő ruha kiválasztása? Egyértelműen a kiegészítők! Rózsától megtudtam, hogy ebben is szívesen segít, tanácsot ad, hogy egy-egy darabot mivel érdemes feldobni. A saját Story Gálás szettemhez például fekete harisnyát és cipőt, arany táskát és fülbevalót ajánlott, és én megfogadtam. Rózsa szerint az a legjobb visszajelzés, amikor a vendégek ajánják a ruháit a barátnőiknek. Én pedig jószívvel ajánlom!

Fotó: Cosmopolitan.hu

Címkék: Borbély Alexandra divat divattervezés kollekció Megla Rózsa Navona Fashion ruha story gála

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Hatásos módszerek, ha vékonyabb derék a cél

Szeretnél egy kicsit vékonyodni, formásodni deréktájon? Már mondjuk is, mit kell ehhez tenned!