Durva bőrhibája miatt zaklatják ezt a nőt

A ritka betegségtől a bőre olyan, mint a halpikkely.

Durva bőrhibája miatt zaklatják ezt a nőt

A fitnesz oktatóként dolgozó 31 éves Brittany Mickens már születése óta súlyos bőrproblémával küzd. A szülei kisebb korában többször kétségbeesetten rohantak orvosi segítségért, mert nem tudták, mi történik a kislánnyal. Extrém érzékeny, száraz bőre volt, és ahogy Brittany egyre nagyobb lett, a bőre is egyre kritikusabb állapotba került. Vastaggá, szárazzá és érdessé vált, amit az orvosok az ekcéma egy szélsőséges változatának kiáltottak ki, és különböző krémeket írtak fel a kezelésére, de ezek sajnos csak néhány hétig váltották ki a várt hatást.

„Gyerekként minden alkalommal félrediagnosztizáltak. Már amikor megszülettem és a bőröm furcsán száraz és gyűrött volt, az orvosok azt mondták, hogy maximum egy évig élhetek még ezzel a problémával, mert ez valamilyen ismeretlen, gyógyíthatatlan dolog” – mesélte a brit Daily Mailnek Brittany.

Amikor kiderült, hogy nem halálos betegséggel van dolga, hanem együtt tud élni vele, az édesanyja úgy nevelte, hogy egy percig se szégyellje magát azért, mert máshogy néz ki, mint a barátnői. „Anyukám gondoskodott róla, hogy elfogadjam magam és ne legyek önbizalomhiányos. Gyakran álltam például a tükör előtt és azt mondogattam magamnak, hogy ’Szeretlek, szép vagy!’ és ahogy teltek a hónapok rájöttem, hogy ez tényleg így van. Nagyon hálás vagyok neki, hogy ilyen gyakorlatokkal és a mindennapi hozzáállásával segített abban, hogy egészséges önbecsülésem lehessen” –mondta Brittany.

Ma már tudja, hogy egy különleges genetikai mutációnak köszönhetően lett ilyen a bőre és a jelenséget ichtyosisnak hívják, ami halbőr-betegséget jelent. Sajnos egyelőre nincs lehetőség a gyógyítására, arra viszont igen, hogy a tünetek csillapodjanak és a probléma ne terjedjen tovább. Persze a lány hozzáállása is fontos, hogy a negatív megjegyzéseket próbálja figyelmen kívül hagyni.

A sok évnyi bőrápolás alatt Brittany megtanulta, hogy a krémek többsége annyi mesterséges anyagot tartalmaz, ami többet árt a bőrének, mint amennyit használ, ezért a természetes gyógymódok felé fordult. Shea vajat, kakaóvajat és különböző illóolajokat használ – éjjelre például ricinusolajjal keni be magát. Rájött, hogy a legfontosabb dolog, hogy mindig megfelelően hidratált legyen. Ezen kívül pedig már csak arra koncentrál, hogy minél boldogabban élje a hétköznapjait: „A családom és a barátaim szeretnek és megadják azt a pozitív energiát, ami akkor kell, amikor például nyáron elutazom és az emberek furcsán néznek rám a pikkelyes bőröm miatt. Mindig megpróbálok mosolyogni és nem törődni azzal, ha csúfolódnak vagy összesúgnak a hátam mögött.”

Még több

Szépség