Ezért beszélsz néha álmodban

A tested szó szerint üzenni akar neked valamit!

2019.03.07. 14:03
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért beszélsz néha álmodban

A pasid folyamatosan arról panaszkodik, hogy egész este ébren van miattad, mert állandóan motyogsz valamit álmodban mellette, te pedig nem is emlékszel semmi ilyesmire? Nyolc órát alszol éjjel, mégis hulla fáradtan kelsz, és fogalmad sincs miért?

Érthető, hogy kiakaszt, ha olyanokat csinálsz álmodban, amikről lövésed sincs már másnap reggelre, de ne parázz, ha ez csak ritkán fordul elő, az teljesen normális. Azonban, ha ez naponta jelentkezik, sőt akár még magadat is fel tudod ébreszteni vele, akkor lehet, hogy érdemes felkeresned ezzel egy alvás-terapeutát, hiszen így tuti nem fogod tudni kipihenni magad.

Dr. Beena Jani, a New Jersey-i alvásszakértők csoportjának tagja elmagyarázta, hogy a szunyókálás közbeni beszéd akkor fordulhat elő, ha a REM-fázisban valami miatt félig felkelsz, és emiatt beleragadsz egy, az ébrenlét és az alvás közötti állapotba. Így lehetséges az is, hogy akár válaszolni is tudsz, ha a párod rákérdez, mégis miért beszélsz hozzá az éjszaka közepén.

Ha szeretnél te is zavartalanul aludni, ami után csak úgy kipattansz az ágyból, akkor jó hírünk van számodra, hiszen már apró változtatással is meg tudod akadályozni ezt az idegesítő szokást! Dr. Jani azt javasolja, hogy fogd vissza az alkohol és koffein beviteled, így tutira az egész éjszakát végig tudod durmolni majd! De, az is megoldás lehet, ha rendszeresen ugyanakkor kelsz fel és fekszel le, így a szervezeted sokkal energikusabb lesz!

Címkék: álom alvás beszéd tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Tolvai Reni már sok frizurát és hajszínt kipróbált már, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.