7 tipp, amivel tavaszt varázsolhatsz a lakásodba

Nem csak kint, de az otthonodban is szívesen látnád a tavaszt? Néhány egyszerű trükkel becsalogathatod a könnyed hangulatot a lakásodba is.

Nem kell egyből kifosztanod a legközelebbi lakberendezési boltot, hiszen tényleg apró ügyeskedéssel sokkal egyedibb és pénztárcabarátabb megoldásokat tudsz te is összehozni. A legjobb az egészben pedig az, hogy egy csomó ötletethez szükséges eszközt otthon is megtalálhatsz!

Virágos álom

Eddig csak az íróasztalodra vagy egy polcra tetted a cserepes virágokat? Egyszerűen tedd az étkezőasztalra a tányérok közé és máris egy tavaszi rétet varázsoltál az ebédhez. Ha tovább akarod fokozni, dobj néhány fonott alátétet a tányérok alá, amivel ráerősítesz a természetes natúr hatásra.

Pillangóhatás

Mintha becsempésztél volna egy csipet tavaszt az erdőből, olyan ez a kis lepkés üvegmegoldás. Csak néhány ágacskára és egy kis mohára lesz szükséged ehhez a kompozícióhoz. A pillangókat hobbiboltból könnyen be tudod szerezni és ha nem találsz üvegbúrát, egy sima kistányérra is felállíthatod a tavaszi kompozíciód.

Párnacsata

A virágokat a nappalidba is elhelyezheted, viszont itt még ne állj meg: a virág szirmaival azonos párnákkal felerősítheted a színeket és sokkal egységesebb képet kap majd a szoba. Ilyenkor ezernyi színverzióval pompáznak a virágok, szóval simán tudsz egy már meglévő párnához is virágot választani, ha nem akarsz újakat beszerezni.

Gyümölcstál másképp

Télen sütiket kínálsz vele, nyáron gyümölcsökkel rakod meg, de tavasszal se tedd el túl messzire az emeletes tálalódat. Dobálj rá néhány citrusfélét, egészítsd ki egy-két szál virággal és az alsó szintre érkezhetnek a fűszernövények. Mint egy miniédenkert!

Hamis tapéta

Szeretsz rajzolni? Fogj néhány A4-es papírt és dobj fel rá virágokat, de akár festhetsz is. A műveidet egyszerű fakeretbe helyezd és tedd egymás mellé a falon. Tuti azonnal megkérnek majd a barátnőid, hogy nekik is alkoss valami hasonlót. Nem vagy oda a pingálásért? Nyomtass ki pár képet a netről és tedd azokat a falra.

Virágos csobbanás

Nem kell a nappalinál leállnod, ha már belevetetted magad a virágos képek készítésébe. Nagyon izgalmas és modern hatást érsz el, ha a fürdőszobában képeket helyezel ki a falra. Persze akkor sem kell lemondanod a tavasz érintéséről, ha csempézett a fürdő: egy vidám színű váza néhány szál virággal és már meg is vagy.

Kopkop tavasz

Ha a lakással kész vagy, irány a bejárati ajtó! Néhány szép virágot vagy akár termést fűzz fel egy koszorúalapra (egy puhább ágat meg is hajlíthatsz és ebből is készíthetsz alapot). Az így kapott kis díszt tedd ki az ajtóra, hogy mielőtt belépénél a házba mosolyt csaljon az arcodra a kedvenc évszakod.

Még több

Szépség