A sminktrükk, ami megváltoztatja az életed

A híres beauty blogger elárulta, hogyan lehet egy elképesztő sminktrükkel Bambi-szemeket varázsolni!

A sminktrükk, ami megváltoztatja az életed

Huda Kattan, akit több mint 33,5 millióan követnek Instán, az egyik friss videójában azt mutatja meg, hogyan készíthetsz magadnak nagyobb szemeket és melyik az a baki, amit jobb, ha elkerülsz, ha a szem sminkeléséről van szó.

A Huda Beauty sminkmárka kitalálójának Tedd-Ne tedd videóját egy hét alatt, kapaszkodj meg, több mint 300 ezren csekkolták. A videó leírásában a következő szöveg szerepel: „Mindannyian szeretnénk nyusziszemeket, Disney-hercegnős tekintetet vagy hatalmas Bambi-szemeket úgy, hogy közben nem használunk semmilyen Instagram filtert. Ez egy szuper sminkkel lehetséges.”  A 8 perces felvételen a csajszi az egyik szemén bemutatja a trükköt, amitől nagyobbnak tűnik a szemed, a másikon viszont megmutatja, mi az, amivel épp az ellenkezőjét éred el és elképesztően kicsik lesznek a szemeid!

Kövesd a sminkguru tippjeit:

1. A bőrtónusával megegyező árnyalatú korrektort visz fel a mozgó szemhéjra

Huda szerint a tökéletes szemsmink titka a megfelelő színű korrektor. Egy a bőrödtől eltérő árnyalattal – mondjuk egy sokkal világosabb színnel – nagyon könnyen tűnhet picinek a szemed, sőt még ijesztően is nézel ki vele.

2. A szemgödör kontúrozása

A csajszi azt is elmondja, hogy mennyire nagy hibát követsz el akkor, ha nem használsz szemhéjpúdert. „Sokan azt gondolják, hogy például egy fehér szemceruzával kell optikailag nagyobb szemeket varázsolni, de ez nem igaz” – tette hozzá. Huda a videóban középbarna szemhéjpúdert satíroz a szemgödrökbe.

3. Pici fény a szemhéjra, a szemöldökcsontra és a belső szemzugba

A sminkes ezután, hogy még hangsúlyosabbá tegye a szemsminket a mozgó szemhéj közepére és a szemöldökcsontjára is tesz egy kevés highlightert. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha a szemöldökcsontodra túl sötét árnyalatú highlightert kensz. „A különbség elképesztően látványos!” – jegyzi meg Huda. „A sötétebb árnyalat szinte elnyeli a fényt a baloldalon, ettől pedig sokkal kisebbnek tűnik a szemed.” 

4. Vékony fekete tusvonalat húz a mozgó szemhéjra és egy világos árnyalatú szemceruzát használ a vízvonal hangsúlyozásához

Szuper trükk, ha egy fekete tussal a szempillák tövébe vékony vonalat húzol. Ha nem szeretnél pandamaci-szemeket, akkor nagyon vékonyan, inkább három részben vidd fel: először rajzold meg a farkincát, aztán a mozgó szemhéjon befelé folytasd a vékony csíkot, majd húzd be egészen a belső szemzugig.

5. Műszempilla és szempillaspirál

Műszempillákkal még jobban megnyithatod a szemeidet, viszont Huda mielőtt feltenné ezeket, vékony rétegben szempillaspirált használ. „Sokan tartanak a hosszú műszempilláktól, azt gondolják, túl nehezek. Viszont ha közvetlenül nem a pillák tövébe, hanem kicsit magasabbra ragasztod, akkor egyáltalán nem zavaró” – mondja a videóban. A végén még egyszer átfesti a felső pillákat, és az alsókat sem hagyja ki, amit halvány barna szemhéjpúderrel kontúroz is.

6. A sminkguru utolsó lépésként világos színű kontaktlencsét helyez fel

„A világos árnyalattal még nagyobbnak tűnik a szem”– jegyzi meg zárásként, persze, ez a lépés opcionális.

Na, kipróbálod?

Még több

Szépség