Az anorexiás lány, aki 11 évesen abbahagyta az evést

Nem semmi történetet osztott meg a világgal!

Az anorexiás lány, aki 11 évesen abbahagyta az evést

Egy most 20 éves londoni lány, Alice Elizabeth korábban súlyosan anorexiás volt, amiből nagyon nehezen gyógyult ki. Úgy döntött, megosztja a világgal saját történetét, hátha ezzel segítséget nyújthat a sorstársainak.

Alice kálváriája 11 éves korában kezdődött, amikor az osztálytársai csúfolni kezdték vékony testalkata miatt. A kislányt annyira megviselték a bántó szavak, hogy gyakorlatilag teljesen felhagyott az evéssel. Persze ettől hamar nullára esett az energiaszintje, így már alig bírt bejárni a suliba, a tanulásra pedig egy picit sem tudott koncentrálni. Valahányszor meglátott egy tányér ételt, az olyan stresszes volt a számára, hogy a szíve elkezdett kalapálni.

„A gondolataim állandóan az evés, a súlyom, az alakom körül forogtak, ettől pedig már olyan rosszul voltam, hogy a gyomrom görcsbe rándult, a szívem pedig kalapált, ha ételt láttam magam előtt!” – mesélte Alice a Daily Mail-nek.

16 éves koráig nem súlyosbodott sokat az állapota, akkor azonban komoly vizsgákra kellett volna felkészülnie, ami miatt szorongás és depresszió gyötörte. Elkezdte még jobban kínozni magát. Ekkor már próbáltak neki segíteni a szülei, de nem volt könnyű dolguk, mert sokszor hazudott nekik arról, mit evett egy nap. A túledzés is mindennapos volt nála, büszke volt arra, mennyire elképesztően lesoványodott.

„Minden alkalommal, amikor hazudtam az evésről vagy kamu bizonyítékot hagytam a konyhában arról, hogy ettem, úgy éreztem, győztem a világ ellen!”

Nem sokkal később kórházba került, ahol a gondos ápolásnak köszönhetően elkezdődött nála a testi és lelki fejlődés. Elkezdett főzni magára, bevásárolni járt, terápián vett részt.

„Számomra a gyógyulás célja nem az volt, hogy visszakapjam a régi Alice-t, hanem, hogy egy új, erősebb, bátrabb Alice legyek!”

A lány mostanra már 20 fölé tornázta a BMI-jét, ami már egészségesnek mondható, de nem áll meg. Küzdelmét az Instagramon bárki követheti, már 24 ezernél is több feliratkozója van.

Még több

Szépség