Azt hitték, megverték, kiderült, hogy allergiás!

Több, mint harmincszor volt kórházban két év alatt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Azt hitték, megverték, kiderült, hogy allergiás!

Kira-Shai Whitehead egy 17 éves, gyönyörű tini. De nem élheti a kamaszok mindennapjait, mivel brutális betegséggel küzd, amitől úgy bedagad az arca, mintha megverték volna. Ez az idiopátiás anafilaxia, ami egy súlyos allergiás reakció miatt van. Kira-Shai két éve szenved ettől a betegségtől.

Az orvosoknak viszont fogalmuk sincs, mi okozza az angol lány monokliját, feldagadt száját és arcát. Több, mint harmincszor járt kórházban az elmúlt időszakban, mivel azonnali ellátásra szorul. Hogyha nem kezelik időben az allergiáját, anafilaxiás sokkot kaphat. Az arca annyira durván átváltozik egy-egy ilyen eset alkalmával, hogy az orvosok és a tanárai is gyakran azt hitték: a szülei verték meg.

„Még az idegenek is meg szokták kérdezni tőlem, hogy bántalmaztak-e. A kórházi és iskolai dolgozók is folyton azt hitték, hogy otthon nincsenek rendbe a dolgok, és a szüleim ütöttek meg. Gyakorlatilag megvádolták a szüleimet, amitől nagyon mérges lettem!” – panaszkodott Kira-Shai.

Valamiféle minta azért mégiscsak van, szóval meg tudták állapítani, hogy mi indítja el nála az allergiás reakciót. Csakhogy ez sem nagy segítség, mivel szinte bármi okozhatja a duzzanatokat: érzelmek, hő, légnyomás, stressz, oldószerek.

„Mostanában havonta kétszer szokott előfordulni, és két hétnél nincs hosszabb szünet két kórházi látogatás között. A allergiás rohamok néha komolyabbak, néha kevésbé, de sosem tudom meddig fognak tartani. Vagy, hogy melyik veszélyezteti az életemet” – mondta a lány, és azt is elárulta, hogy múlt hónapban annyira súlyosan tört ki az allergia, hogy lélegeztetőgépre kellett tenni. „Emellett még nagyon durva hasi görcseim is vannak, aminek szintén nem tudják az okát…”

Kira-Shai életét gyakorlatilag tönkretette az idiopátiás anafilaxia, mivel ebben az állapotában nem valósíthatja meg az álmait. Képzeld, modell szeretett volna lenni, ezért eddig megpróbálta elrejteni a betegségét, de most úgy döntött, inkább felhívja rá a figyelmet. „Próbálok pozitívan hozzáállni, ezért elindítottam egy kampányt. Az a lényege, hogy ne a borítója alapján ítéld meg a könyvet, mivel ugyanez történt velem is. Szeretném, ha az emberek tájékozódnának, mielőtt ítélkeznek.”

View this post on Instagram

MY CAMPAIGN: #dontjudgeabookbyitscover I have decided to post this because, today I look how most people describe ‘normal’. To me my normal is the second picture… I have a rare condition that makes me look a certain way most of the time. A few people noticed I was taking a fair amount of photos today and I didn’t even realise how many I was posting, people would think I’m vein and I love myself😅… and I won’t lie, I really do love my self because I have learnt to accept who I am and appreciate the days I get chance to put makeup on and take a few photos! I used to be shy and hide away most of the time because of how I look but with the support of my family and friends I have learnt to not hide away just because of the way I look. This is why I have decided to become a motivational speaker and to support many people with many appearance issues. So today… I feel privileged to look like this, because it’s rare I get chance to look like this, but also because many other people with facial disfigurement or appearance issues are out there and I count myself lucky! Share my campaign and spread the word, you should love yourself and accept who you are! #anaphylaxis #dontjudgeabookbyitscover

A post shared by Kira-Shai 😻💅🏼✨ (@kirashai_) on

Címkék: allergia allergiás reakció durva megverték sokkoló képek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Szőke, barna, vörös: melyik hajszín áll legjobban Tolvai Reninek az elmúlt 11 évben?

Tolvai Reni már sok frizurát és hajszínt kipróbált már, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.