Göndörítsd úgy a hajad, mint a profik

Megmutatjuk, hogyan készíts olyan göndör fürtöket, amilyeneket a fodrászod szokott.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Göndörítsd úgy a hajad, mint a profik

Amikor a barátnőiddel beszélgetsz, biztos sokszor szóba jön, hogy ki mivel göndöríti vagy éppen egyenesíti a tincseit. Már csak azért is, mert rengeteg trükk létezik, amivel formázhatod a frizkód attól függően, hogy milyen a hajad, milyen eszközt használsz és melyik technika a neked való.

Így bánj a hajsütővassal

Az első lépés a megfelelő eszköz kiválasztása, ami attól függ, hogy a kisebb, feszesebb vagy a nagyobb, lazább hullámokat kedveled-e inkább. Minél vastagabb a hajsütővas, annál nagyobb göndör fürtöket kapsz végeredményként. Kezdőként a legjobb egy olyan eszközt választani, ami a hajad feltekerése után rögzíti a fürtöt egy fogó résszel.

Ha eddig te is úgy használtad a hajsütőt, hogy a tincs végétől kezdted rátekerni a hajad többi részét, akkor válts módszert: helyezd a hajtincs közepét a vasra, majd a lelógó részt tekerd köré. Miután leengedted a fürtöt, hagyj egy kis időt neki, amíg kihűl, ezután jöhet egy kis hajlakk. Ha természetes végeredményre vágysz, pár perc elteltével fésüld át a hajad egy ritka fogú fésűvel.

Top tipp: Miután feltekerted a tincset a vasra, ne számolgasd a perceket. Egyszerűen csak érintsd meg a hajad, és ha elég melegnek érzed, akkor nyugodtan leeresztheted az eszközről. Ezáltal megkíméled a fürtjeidet a felesleges forróságtól.

Ezt tedd a hajvasalóval

Mint az előzőnél, itt is az a legfontosabb, hogy először eldöntsd, milyen fürtökre vágysz. A hajvasalóknak is rengeteg fajtája van a vékonyaktól kezdve a a lekerekített szélűekig mindenféle.

A göndörítéshez bontsd vékony tincsekre a hajadat. Tartsd a vasalót függőlegesen és csiptess meg vele egy tincset a hajtőnél, majd ezt kezdd el tekerni. Ezzel a mozdulattal haladj végig a tincsen. A legfontosabb, hogy ne állj meg tekerés közben, mert az furcsa csíkokat eredményezhet a hajadban. Ha a dúsabb hajkorona a cél, akkor az egymás mellett lévő fürtöket mindig ellentétes irányba tekerd.

Top tip: Ha vékonyszálú hajad van, ami azonnal kidobja magából a hullámot, akkor a legjobb, ha a göndörítés után azonnal felcsatolod a tincseket. Ha így hagyod kihűlni a hajad, sokkal tovább tartanak majd a göndör fürtjeid.

Címkék: divat frizkó frizura göndörítés hajformázás hajgöndörítés hajsütővas hajvasaló szépség tincsek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség