7 rejtett utalás az új Trónok harca részből

Elképesztő, mennyire apró részletekre is figyelnek a Trónok harca készítői!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

7 rejtett utalás az új Trónok harca részből

A Trónok harca készítői hihetetlenül alaposan megtervezik a részeket, és – leszámítva egy-két kósza Starbucks poharat – mindenre odafigyelnek. Most összegyűjtöttük a legizgibb rejtett részleteket az új Game of Thrones részből. Vigyázz, spoilerek!

Skorpiók

A főcímet mindig érdemes nagyon alaposan megfigyelned, mivel mindig belecsempésznek valami utalást az adott résszel kapcsolatban. A finálé utolsó előtti epizódjában a Qyburn által tervezett skorpiókat szúrhattad ki, amikkel a sárkányokat próbálták megölni.

Martha

Amikor Varys levelet ír, bejön hozzá az egyik „kismadara”, Martha. Ő nem egy vadiúj szereplő, valójában láthattad már: Varys és ő együtt rejtőztek a Deresi Csata során a kriptában.

A Fattyak csatája

Amikor Dany az Arany Kompánia nagy részét elégeti és szembe kell szállniuk Daenerys hadseregével, az szinte a tükörképe a Fattyak csatájának. Tudod, az az a jelenet, amikor Jonnak lovak és katonák tömegével kellett megküzdenie. Harry  Strickland viszont, az Arany Kompánia vezetője, Jonnal ellentétben gyáván elmenekül.

Bran víziója

Bran már a negyedik évadban megjósolta, hogy Drogon le fog csapni Királyvárra. Látta Daenerys sárkányának árnyékát a város felett, amikor megérintett egy Weirwood fát.

Daenerys látomása

A második évadban Danynek látomása volt: a királyvári totál szétrombolt tróntermet látta, amint a lyukas tetőn beesik a hó. Ez pedig jelentheti akár a pernyét is, ami Daenerys pusztítása után maradt. Vagy lehet, hogy inkább HAVAS Jonra egy utalás? Egyébként Bran is látott valami hasonlót a negyedik évadbeli víziójában.

Jaime halála

Bronn az ötödik évadban megkérdezte Jaime-t, hogyan akar meghalni. „A szeretett nő karjaiban” – érkezett a válasz. És Jaime utolsó pillanata pont erre a részre utal vissza, hiszen a pasit Cersei-vel összeölelkezve éri a halál, amikor a Vörös torony rájuk omlik.

A zene

Amikor Cersei rájön, hogy el kell hagynia a Vörös tornyot, a The Rains of Castemere szól. Tudod, ez a Lannsiterekhez kapcsolódó dallam, ami a Red Weddingen is felcsendült. Aztán, amikor Jaime és Cersei halála már egyre biztosabb, a The Rains of Castemere a Light of Sevennel keveredik. Ez a zene szólt Cersei győzelmekor a hatodik évadban, vagyis akkor, amikor felgyújtja a templomot. Mindez pedig azt jelzi, hogy ezek a karakterek nem fogják túlélni a részt.

Te észrevetted ezeket az easter eggeket?

Címkék: easter egg Game of Thrones rejtett utalás trónok harca trónok harca befejezés trónok harca utolsó évad

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szépség

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Rövid pixie-től a hatalmas loknikig – Látványos, mennyit változott Szabó Zsófi frizurája 7 év alatt

Szabó Zsófi rengeteg stílust kipróbált már, és mind szuperül állt neki. Most összegyűjtöttük a legjobb frizuráit, hogy te is inspirálódj.

Tóth Vera gyászol

A koronavírus sajnos továbbra is szedi áldozatait, Tóth Vera egy kedves ismerőse is elhunyt. Az énekesnő Instagramon emlékezett meg róla.